Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kanal İstanbul için inşaat sektörü ne diyor? - Emlak Haberleri

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çılgın Proje” olarak adlandırılan projesi geçtiğimiz Çarşamba günü açıklandı. İstanbul’un batısını 45-50 km uzunluğundaki bir kanalla bölerek, Karadeniz ve Marmara Denizi’ni birleştiren proje, ikinci bir İstanbul olarak tanımlanırken, farklı alanlardan birçok yorumaldı. Projeyi, sektörün öncü isimlerine sorduk

        İhlas Holding İnşaat Grup Başkanı Zeki Celep:

        “Kanal İstanbul projesinin İstanbul’a katacağı değerden çok, ülke ekonomisine bulanacağı büyük katkıdan bahsetmeliyiz. Kanal hattında yeni bir yapılanmanın kurulmasıyla, inşaat sektörü ile elliden fazla alt sektöre sağlanacak istihdamla, işsizğin düşmesinin yanı sıra ekonomideki yükseliş de güçlü bir ivme kazanacaktır. Bu projenin İstanbul’umuza ve ülkemize katacağı değerden hiç şüphem yok ve Türk müteahhitlerince başarıyla tamamlanabileceği düşüncesindeyim.”

        Artaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya:

        “Projenin kaba şekliyle dahi İstanbul’a çok şey katacağı belli. Kanal İstanbul projesinin yanı sıra İstanbul için 400 kilometre uzunluğunda tünel hatlarının yapılmasının taraftarıyım. Türk müteahhitleri ve sektörümüz kanal hattı projesini de, tünel hattı projesini de rahatlıkla yapabilecek teknoloji ve güce sahip. Sayın Başbakan’ımızın da belirttiği gibi, bir buçuk iki yıllık bir planlama sürecinin ardından çok başarılı bir projeye imza atılacağından eminim.”

        YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan:

        “Boğaziçi’nin yoğun gemi trafiği ve yük gemilerince olası çeşitli tehlikelerden korunması ve bu trafiğin kontrollü bir kanaldan geçirilmesi fikrini doğrunu buluyorum. İstanbul’un en önemli noktası olan Marmara Boğazı’nın böyle bir tehlikeden kurtarılmasının yanı sıra, şehrin batısında projelendirilen kanalın çevresinde yükselecek planlı yapılanmayla, İstanbul çok büyük değer kazanacaktır. Kanal İstanbul projesi kente ve ülkeye katkı sağlayacaktır.”

        Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan:

        “Bu projenin İstanbul için dönüm noktası olacağı kanaatindeyim. Kanal hattının çevresinde planlı olarak inşa edilecek konut ve iş merkezleriyle, İstanbul tam bir metropol olacak. Kanal İstanbul’un çarpık kentleşmeye ve şehir içi ulaşıma olumlu katkıları olacağına inanıyorum. Projeyle birlikte planlı ve kaliteli konutların inşa edileceği kanal hattında yeni bir yaşam alanı kurulurken, İstanbul’un merkezindeki yapılanmada da olumlu etkiler olacaktır.”

        Eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar

        “İstanbul’un geleceği açısından projeyi müthiş buluyorum. İstanbul’un zenginleşmesi, dünya başkenti olması, 30 milyon turistin çekilebilmesi ve Karadeniz’den gelen yük trafiğini de rahat bir şekilde Ege’ye aktarma bakımından proje son derece önemli. Projenin ortaya çıkması kadar fikir olarak üretiminin ve yapma iradesinin gösterilmesi de çok önemli. TOKİ de bu işte görev alırsa iyi olur. TOKİ’deki arkadaşların çok büyük tecrübeleri var. TOKİ’ye de bir görev verilirse mutlu olur ve sevinirim.”

        Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt

        “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul, 10 binlerce kişiye sağlayacağı istihdamla işsizliğe çare olacak. Detayları henüz netleşemese de projenin hayata geçmesi durumunda ekonomiye pozitif etkisi olacaktır. Bir kere işsizlik azalacak. İş bulan insanlar hayat standardını yükseltmek için çalışacak. Ya yeni bir eve çıkacak, ya da kendisine ev alacak.

        Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı:

        “Kanal İstanbul projesi tamamlandığında İstanbul’un en büyük sorunlarından, çarpık yapılaşma ve ulaşım problemlerine çözüm olacaktır. Projenin İstanbul’a olumlu anlamda çok büyük getirileri olacağı kanaatindeyim. Bu nedenle projenin iyi bir planlanma süreci ardından kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini kanaatindeyim.”

        NECMİ ÇİÇEKÇİ- GAZETE HABERTURK- HT İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ