Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 700 dolara ev! - Emlak Haberleri

        Dünyanın en ucuz arabası Tata Nano'yu üreten Hintli dev şirket Tata Group, aynı zamanda dünyanın en ucuz evini üretmeyi planlıyor. Tata yeni projesi kapsamında, sadece bir hafta içinde maliyeti 700 doları (500 Euro, 1.150 TL) geçmeyen evler inşa edecek. 20 metrekare genişliğindeki, prefabrik evlerde kapı, pencereler ve bir de raf olacak. Bu proje gerçekleşirse iki asgari ücrete ev sahibi olunabilecek.

        Şirket, bu genişlikte bir ev için fiyat etiketini 700 doların üzerine çıkarmamayı planlıyor. 700 dolar ile son model bir cep telefonu alabiliyorsunuz. Prefabrik ev, bir iPhone fiyatına satın alınsa da, evin üzerine kurulacağı toprak da satın alacak kişiye ait olmak zorunda.

        20 YILLIK GÜVENCE

        Satılacak evlerin iç kısmı hint keneviri ya da Hindistan cevizi lifiyle kaplanmış olacak. Evin 20 yıl boyunca sağlam kalacağı ifade ediliyor. Evin bir de önünde verandası ve güneş paneli bulunan 30 metrekarelik bir versiyonu da olacak. Tata evler için üç farklı tasarım gerçekleştirirken, en kısa zamanda Batı Bengal'de üretime başlanacağı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ