Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Yerine gitmeden tapu işlemi yapmak mümkün olacak - Emlak Haberleri

        Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçecek 'Mülkiyet Bilgi Bankası' sayesinde gayrimenkulün bulunduğu yere gidilmeksizin Türkiye'nin her yerinden tapu işlemleri yapılabilecek.

        AK Parti İzmir Milletvekili Çevre ve Şehircilik Komisyonu Katip Üyesi, Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Aydın Şengül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni adıyla birlikte yeniden yapılandığını ifade etti. Şengül, "Mülkiyet Bilgi Bankası hizmet talebinde bulunanların beklentilerini her yönüyle karşılayabilecek. Ayrıca Gayrimenkulün bulunduğu yere gidilmeksizin Türkiye'nin her yerinden tüm tapu işlemleri sistem üzerinden kolayca yapılabilecek. Teklif çok yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne gelecek. Yasal düzenlemeyle Mülkiyet Bilgi Bankası kurulacak." dedi.

        Yılda yaklaşık 20 milyon kişiye tapu hizmeti verildiğini açıklayan Şengül, Mülkiyet Bilgi Bankası sayesinde birçok bürokratik işlemlerin sona ereceğini de vurguladı. Türkiye genelinde kadastro çalışmalarının yüzde 99'luk bölümünün tamamlandığını ifade eden Şengül, "Sorunları olan 337 yer dışında Türkiye'nin tesis kadastrosu tamamlandı. Türkiye gelinde 2003 yılına kadar tamamlanan tesis kadastrosu 39 bin 317 iken, 2003-2011 yılları arasında 12 bin 782'nin tamamlandı ve yüzde 99 luk orana ulaşıldı." bilgilerini aktardı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ