Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Ali Ağaoğlu'nun 2B kapsamında İstanbul Çekmeköy’de bulunan arazilerinin olduğundan 20 dönüm küçük gösterildiği ortaya çıktı - Emlak Haberleri

        Ali Ağaoğlu'nun 2B kapsamında İstanbul Çekmeköy’de bulunan arazilerinin olduğundan 20 dönüm küçük gösterildiği ve Milli Emlak tarafından fark edilen yanlışlığın düzeltildiği haberimizin ardından Ağaoğlu çareyi saldırmakta aradı. Ancak Ağaoğlu’nun hem gazete ilanları hem çıktığı TV kanalındaki açıklamaları da 'gerçeklerden' uzak kaldı. Bir arazinin sahibi, diğerinin de ortağı olan Ağaoğlu hata fark edilmeseydi 20 milyon liranın cebinde nasıl kalacağını hiç anlatmadı

        Habertürk'ün İstanbul Çekmeköy'deki 2B arazilerinde 20 dönümlük kâğıt üzerindeki hatayı haber yapması üzerine söz konusu arazilerden birinin sahibi, diğerinin ise ortağı olan işadamı Ali Ağaoğlu bir anda saldırıya geçti. Milli Emlak tarafından hatanın yakalanarak Hazine'nin 20 milyon lira zarardan kurtarıldığı Maliye kayıtlarında resmen yer almışken bu konuyu haber yapan Habertürk Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya haksız saldırılarda bulunan Ağaoğlu, nedense söz konusu hatadan ve müfettişlerin bunu nasıl yakaladığından hiç bahsetmedi. Üstelik bu sırada gerçek olmayan beyanlarda da bulunarak haberi saptırmaya çalıştı. Habertürk'ün "2B'de büyük 1 eksik' başlığı ile sunduğu haberin özeti şöyleydi: Kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen ve orman vasfını kaybetmiş alanların kullanıcılarına (işgalcilerine) satışı için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 2B kapsamındaki arsa ve arazilerin yözülçümlerini belirleyip Hazine Müsteşarlığı'na gönderdi. İstanbul'da 65 bin arsa ve arazinin ölçümü gerçekleştirildi. Tapu ve Kadastro uzmanlarının yaptıkları ölçümün amacı yasa çıktıktan sonra bu arazileri kullananların Hazine'ye ödeyeceği miktarın belirlenmesiydi.

        İŞTE AĞAOĞLU'NUN YALANLARI VE GERÇEKLERİ

        1 - TOPLUSOY ‘AĞA İLE ORTAĞIZ’ DİYOR, YALAN MI?

        Ağaoğlu, haberimizde tespit edilen arazilerden 92 ada 12 parsel numaralı 15 bin 541 metrekare olan arazi için "Evet benimdir" diyor. 91 ada 1 parselde bulunan ve "Benim değil ama seni yalancı çıkarmamak için onu da alacağım" dediği arazi içinse bakın Roman Giyim'in sahibi Turgut Toplusoy ne diyor: “13 bin 50 metrekarelik araziyi Ali Ağaoğlu ile birlikte köylülerden topladık. Bu araziye Ali Ağaoğlu, Fuat Özal ve ben ortağız." Yani Ağaoğlu “Alacağım” dediği araziyi zaten satın almış. 2B arazisinin tapusu olmadığı için ya muhtarlık senedi ile ya da noter sözleşmesi ile satış yapılıyor. Ağaoğlu, 2B satışı yapılır yapılmaz sözleşme ile satın aldığı arazinin yine sözleşmeye dayanarak tapusunu alacak.

        2 - BU TAPULARI MİLLİ EMLAK MI HAZIRLADI?

        Ağaoğlu bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada arazilerin gerçek yüzölçümü ile tapusunun çıkarıldığını iddia ediyor. Yani yüzölçümünün eksik yazılmadığını iddia ediyor. Peki iki gün önce de yayımladığımız ve her bir arazinin 10 bin metrekare eksik gösterildiği tapuları Milli Emlak hazırlayıp 'sahtekârlık' mı yaptı?

        3 - SUÇLANMADIN NEDEN KENDİNİ SAVUNUYORSUN?

        Haberde Tapu Kadastro uzmanının yaptığı hatayı Milli Emlak kontrolörlerinin yakaladığı üzerinde duruluyor. Ağaoğlu suçlanmıyor. Hatayı yapan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü. Yakalayan Maliye Milli Emlak kontrolörleri. Ancak Ağaoğlu nedense bu konulara hiç girmeyip kendini savunuyor.

        4 - İMAR BELEDİYE KAYITLARINA GÖRE ALINIYOR

        Ağaoğlu televizyon kanalında düşük gösterilen tapu üzerinden mal sahibi olacağı iddiasında bulundu. Oysa Ağaoğlu'nun da çok iyi bildiği gibi gerçek öyle değil. Eğer yanlışlık Milli Emlak kontrolörlerinin gözünden kaçsaydı bütün alan işgalcilerin olacaktı. Peki arsaya Hazine'ye gönderilen tapu üzerinden mi imar ve iskan alınacaktı? Hayır. Çünkü imar Çekmeköy Belediyesi kayıtlarına göre alınacaktı. Belediye kayıtlarında da arsalar gerçek değerlerinde yani 13 bin 50 ve 15 bin 541 olarak görülüyor. Başka bir deyişle bu yanlışlık daha sonra hiçbir şekilde düzeltilemeyecek, 20 milyon lira da Ağaoğlu'nun cebinde kalacaktı.

        GAZEET HABERTÜRK / Rahim AK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ