Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Dünyada Emlak Mükemmel Sarımsakçı Dallas'ta 4 gökdelen yapacak - Emlak Haberleri

        ABD’de 2008 mortgage krizi sonrası ucuz fiyata alıp, yeniledikten sonra yüksek değerlere pazarladığı binalarla adından söz ettiren Türk girişimci Mükemmel (Mike) Sarımsakçı, şimdi de Dallas’ın merkezine 4 gökdelen dikecek.

        1.2 milyar dolarlık proje için şehrin merkezindeki 20 bin metrekarelik araziyi satın alan Sarımsakçı, bölgenin en yüksek gökdelenine imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

        Son yıllarda ABD’de tarihi binaları alarak, restore eden ve yeniden değerlendiren Türk işadamı Sarımsakçı, Dallas’ta belediye binasının hemen yanı başında başlayacağı projede 4 gökdelen inşa edecek. Büyüklüğü 20 bin metrekareyi aşan araziyi Chavez Properties’ten alan Sarımsakçı, gökdelenlerden birini lüks bir otel zincirine vereceklerini, diğerlerini ofis blokları, ev ve alışveriş merkezi olarak değerlendirmeyi planladıklarının bilgisini verdi. Planlanan gökdelenlerden 2’si 80’er katlı, diğer 2’si ise 60’ar katlı olacak.

        Chavez Properties ile yapılan anlaşma gereği projenin yapılacağı arazinin alım fiyatı açıklanmadı. Öte yandan Sarımsakçı’nın kurucusu ve yöneticisi olduğu Alterra International, bunun öncesinde yine Dallas’ta, 60 katlı bir başka binanı yapımına başlamıştı.

        İNŞAAT 2016'DA BAŞLIYOR

        Chavez Properties’in uzun zaman önce aldığı arazi, 1980’lerin sonunda başlayan şehrin merkezindeki yatırım hamlesi sonrası, boş kalan büyük parsellerin başında geliyordu ve bu arazi kentin en değerli bölgelerinden biri oldu. Chavez Properties’ten Michael Hal Anderson, bu satış sonrası yaptığı açıklamada, arazilerini oldukça iddialı projeye hazırlanan Sarımsakçı’ya vermelerinin Dallas için en iyi karar olduğunu söyledi.

        Yapılan alım satım anlaşmasının gerekli onayların alınmasının ardından 2015 yılının ocak ayında tamamlanması öngörülüyor. Projenin planlanan başlama tarihi ise 2016’nın ocak ayı olarak tahmin ediliyor.

        ENERJİ ALANINDA İŞLERİ DE VAR

        İstanbul’da Galatasaray Lisesi’ndeki eğitiminin ardından ABD’de Colorado State üniversitesinde mühendislik eğitimi alan Sarımsakçı, daha sonra inşaat projelerinin içinde yer almaya başladı. 2009 yılında profesyonel olarak birçok grupta görev alan Sarımsakçı, 2009’la birlikte kendi şirketini kurarak başta Amerika olmak üzere birçok projeye imza attı.

        Sarımsakçı son olarak Dallas’ta 1960’larda inşa edilen, 1990’dan bu yana kullanılmayan 18 katlı bir binayı alıp burayı yenileyerek, kültür, ticaret ve alışveriş merkezi haline getirmişti. ABD’deki bina yenileme projeleriyle tanınan Sarımsakçı’nın, Dallas’ta farklı projeleri var. Türk işadamı ayrıca turizm ve enerji işleri de yapıyor. Grubun enerji alanındaki işlerini üstlenen Aeolus Apollo Alto şirketi ABD dışında projelere imza atıyor.

        EN UZUN OLACAK!

        Dallas Business Journal gazetesine yaptığı açıklamada “Mississippi eyaletinin batısındaki en uzun iki ikiz gökdelene imza atacağız” diyen Mükemmel Sarımsakçı, “Bunu yapacağız. Dallas’ın böylesine ışık saçan bir esere ihtiyacı var” diye konuştu.

        Projenin başlayıp, tamamlanması adına hemen harekete geçeceklerinin bilgisini veren Sarımsakçı, bunun için gerekli paranın hazır olduğunun altını çizerken, uluslararası birçok yatırımcının bu projede yer alacağının bilgisini de verdi.

        Projeyi Dallas merkezli HOK isimli mimarlık firması çizecek. Planlanan otel 200 odalı olacak ve şehrin en lüksü olmayı hedefliyor. Sarımsakçı, başta Four Seasons ile Prada olmak üzere onlarca üst kategorideki markayı Dallas’a çekeceğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ