Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Rönesans Gayrimenkul'e Singapur ortak oldu - Emlak Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Singapur devlet fonu GIC'nin gayrimenkul birimi GIC Real Estate'in dolaylı hakimiyetindeki Euro Efes'in, Rönesans Gayrimenkul'da 250 milyon euro sermaye artırımı karşılığında çıkarılacak yüzde 21.44 payı satın alması için sözleşme imzalandığını açıkladı.

        Rönesans Gayrimenkul KAP açıklamasına göre, sözleşme 27 Ekim tarihinde Rönesans Gayrimenkul'ün pay sahipleri Rönesans Emlak Geliştirme Holding, Murat Özgümüş ve Kamil Yanıkömeroğlu, Rönesans Holding ve Euro Efes arasında imzalandı.

        İşlem, iştirak ve hissedarlık sözleşmesinde öngörülen koşulların ve ön şartların taraflarca yerine getirilmesi ve yasal onayların alınmasının ardından gerçekleşecek.

        İŞTE ŞİRKETE BİÇİLEN DEĞER

        Hisse senetleri halka açık olmadığı için Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın piyasa değeri tam olarak bilinmiyordu. Ancak açıklanan rakamlara göre, Rönesans Gayrimenkul’ün toplam değerinin 1 milyar 166 milyon euro (2.80 euro kuruna göre 3 milyar 265 milyon TL) olduğu hesaplanıyor.

        Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 238 milyon 600 bin TL’lik sermayenin yüzde 94.50’si Rönesans Emlak Geliştirme Holding’e ait. Şirkette Kamil Yanıkömeroğlu’nun yüzde 3, Murat Özgümüş’ün ise yüzde 2.50 payı bulunuyor.

        Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY), Rönesans Grubu'nun ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi durumunda. Rönesans Gayrimenkul'ün mevcut portföyünde, hali hazırda faaliyette olan 11 gayrimenkul, geliştirme sürecinin muhtelif safhalarında bulunan 8 ticari gayrimenkul projesi ve ileride geliştirmeye müsait 5 arsa olmak üzere toplam 24 gayrimenkul bulunuyor. Şirketin kira geliri getiren gayrimenkulleri, Türkiye'nin değişik şehirlerinde 9 adet alışveriş merkezini (AVM), AVM ve otelden oluşan bir adet karma projeyi ve bir adet ofis projesini kapsıyor.

        Entegre bir iş modelini benimsemiş olan Rönesans Gayrimenkul, gayrimenkul geliştirme sürecinin tüm aşamalarında faaliyet gösteriyor. Şirket, ayrıca, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla geliştirdiği gayrimenkullerin kiralama ve yönetimini de aktif olarak üstleniyor. Bugüne kadar Türkiye'de AVM'lere odaklanan Rönesans Gayrimenkul, son dönemde Türkiye'de ofis projeleri geliştirmeye de başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ