Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları açıklandı. - Emlak Haberleri

        REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı. İstanbul Beşiktaş'ta metrekare başına aidat ortalaması 5.6 lira olarak belirlendi. Beşiktaş'ın aidat ortalamasını Bebek, Ortaköy gibi sahil semtleri yükseltiyor.

        Araştırmaya göre 5.6 liralık metrekare fiyatına göre Beşiktaş'ta 100 metrekarelik bir evin aidatı 560 lira oluyor.

        Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 13.16 TL/m2 ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.13TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor.

        Araştırma sonuçları İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıklar olduğunu gösteriyor. İstanbul ilçeleri için hesaplanan metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Güngören 1.02 TL/m2 ile en düşük değere sahipken, 5.6 TL/m2 ile Beşiktaş en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe oldu. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı.

        REIDIN Türkiye Veri Uzmanı Hilal Erdoğan Şumnu, "Yapılan analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerinin, aynı zamanda REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olduğunu söylemek mümkün. Gelir düzeylerinin, satış ve kira fiyatlarının halihazırda yüksek olduğu bölgelerde, aidat değerlerinin de yüksek olduğunu gözlemlemekteyiz. Sonuç olarak, aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ