Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Evi, kadınlar yuva erkekler yatırım olarak görüyor - Emlak Haberleri

        Şirketin tespitlerine göre, erkeklerin yatırım aracı olarak gördüğü konutu,kadınlar ‘yuva’ olarak değerlendiriyor.Hayallerindeki evi bulan kadınlar, fiyat konusunda eşlerine göre daha esnek olabiliyor. Çalışan kadın kendi ve eşinin işlerine yakın lokasyonları tercih ederken, ev kadını ise evde mutfağın ya da odaların büyüklüğü gibi evin iç özelliklerine daha çok önem veriyor.

        ŞEHİRLİ KADIN ŞEHİR İÇİ PROJEYİ TERCİH EDİYOR

        Türkiye’de özelllikle büyük şehirlerdeki kadınlar,şehir içindeki projeleri tercih ederken, Amerikalı kadınlar Türk kadının aksine şehir merkezinden uzak, doğayla iç içe müstakil evde yaşamayı tercih ediyor. Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, konut alırken kadınların erkeklere göre daha duygusal davrandığını söyledi.

        ‘HASARLARI BÜYÜK SORUN OLMADAN TAMİR ETTİRİN’

        Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, evin yerini erkek seçerken, evin düzenini kadının belirlediğini belirtti. Erol,tüketecilere, ev almaya karar vermeden önce zemin etüdünün yapılıp yapılmadığını, deprem yönetmeliğinin dikkate alınıp alınmadığını araştırmalarını,binanın kullanım izni ve ruhsatının bulunup bulunmadığını kontrol etmelerini önerdi. Erol “Evinizi aldıktan sonra evinizin bakımıyla yakından ilgilenin ve olası hasarları ve aksaklıkları daha büyük bir sorun haline dönüşmeden tamir ettirin. Yaptığınız finansal yatırımı koruyun” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ