Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler 171 milyon liralık Başkent takası - Emlak Haberleri

        SGK, 171 milyon lira değer biçilen Ulus Çarşısı,Ulus Hali ve Anafartalar Çarşısı’ndaki hisseler ile iki bakanlık arsasını Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verip karşılığında Hipodrom’daki 89 dönümlük itfaiye arazisini alacak

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK);Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’dan intikal eden Ulus’ta Posta Caddesi’nden Ulus Hali’ne kadar uzanan bölgede yer alan Ulus Çarşısı, Anafartalar Çarşısı ve Ulus Hali’ndeki hisseleriyle kamu kurumlarınca kullanılan binaları Ankara Büyük şehir Belediyesi’ne verecek. SGK, 171 milyon lira değer biçilen mallarına karşılık 89 bin metrekarelik arsa alacak.

        SGK BAŞKANLIK BİNASI YAPMAYI PLANLIYOR

        Ulus’ta, Posta Caddesi ile Anafartalar Caddesi arasında kalan bölgenin büyük kısmı SGK’nın mülkiyetinde bulunuyor. Bir kısmı Bağ-Kur’dan, bir kısmı da Emekli Sandığı’ndan kalan mallar arasında;Ulus Çarşısı, 2007 yılında intihar saldırısı sonucu 9 kişinin ölümüyle gündeme gelen Anafartalar Çarşısı ve Ulus Hali’nin yüzde 40 hissesi bulunuyor. Ulus Meydanı’ndaki Zafer Anıtı’nın yanında bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binası ile Anafartalar Çarşısı’nın yanındaki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı binası da SGK’nın mülkiyetinde yer alıyor.SGK’nın bölgedeki malları için yapılan gayrimenkul ek spertizi sonucunda 171 milyon lira değer tespiti yapıldı. Takas önerisinin SGK’dan geldiği öğrenildi. Büyükşehir önce Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin yanında yer alan ve halen Maltepe Pazarı’nın kurulduğu 50 bin metrekarelik arsayı önerdi. Bu arsa konusunda hukuki anlaşmazlık yaşandı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, İskitler’de bulunan İtfaiye Müdürlüğü tarafından kullanılan 89 bin metrekarelik arsayı önerdi.Takas için bu arsa üzerinde anlaşma sağlandığı öğrenildi. SGK halen Balgat’ta faaliyet gösteriyor. Bina küçük geldiği için önemli birimleri,Mithatpaşa başta olmak üzere Ankara’nın çeşitli bölgelerine dağılmış bulunuyor. SGK,İskitler’de yeni bir başkanlık binası yapacak.

        BELEDİYE ÇARŞI MEYDAN YAPACAK

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında Ulus Çarşısı ve Anafartalar Çarşısı’nı yıkarak Ulus Heykeli’nin çevresinde büyük bir meydan ortaya çıkaracak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ