Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Konutta Başkent ile İstanbul arasında ‘metrekare’ler var! - Emlak Haberleri

        Esin TÜMER

        Ankara’da yapılan konutlar ile İstanbul’da yapılan konutlar arasında derin bir fark var. Yaşam koşulları ve evde geçirilen zaman her iki kent için oldukça farklı. İstanbul’da teras denilen dış mekânlar Ankara’da sıradan balkon büyüklüklerine eş. Ankaralı alıcı, komşuluk ilişkisi sağlam kurulacak, tüm cephelerinden gün ışığına açık, mümkünse tüm kat boyu devam eden balkonlar ile iç-dış ilişkisinde çok daha fazla talepkâr. Ankaralı yatırımcı da alıcı da “NET” metrekare üzerinden konuşuyor. Başkent’te MFZ Grup tarafından Beytepe’de inşaatı sürdürülen Allora Beytepe konutlarında en küçük daire net 150 metrekareden başlıyor. Allora Evleri’ndeki ölçek anlayışı şu an İstanbul’un kent dışı müstakil bahçeli tripleks evlerinde görebileceğinizden daha büyük.

        BAŞKENT’İN YENİ YERLEŞİM ALANLARI

        Çayyolu’nun Beytepe ile birleştiği güzergâhta ana trafik aksı üzerindeki parsellerde alt kütle çarşı, üst kütlede konut çok katlı imara izin verilerek yeni bir yerleşim alanı planlanıyor. Allora Beytepe evlerinde de alışveriş, kafe kütlesi olarak yatayda parsel boyu uzanan kütlenin üzerinde 28 ve 21 katlı iki konut bloku tasarlanmış. Yatay ve düşey kütleleri ayıran ara kat kapalı sosyal alanlara ayrılmış. Her iki blokta toplam 114 adet konut bulunuyor. Bunların 52 adedi net 280 metrekare 5 +1, 19 adedi net 208 metrekare 4+1 daire, 38 adedi net 150 metrekare ile 2+1 daire. İki bloğun da en üst katları tam kat daireler olarak bırakılmış. Ana trafik aksı üzerindeki ticari üniteler 350-460 metrekare arasında değişirken, yaya ve araç trafiği konutlardan komple koparılmış. Projenin konut giriş yönündeki cephesi sadece peyzaj ve oyun alanları ile sakin tutulmuş. Tüm cephelerden balkonlu iki yüksek bloku tırmanan panoramik asansörler, otoparklarda elektrikli araç şarj istasyonları bulunuyor. Lokasyonun avantajı ise şüphesiz Beytepe Ormanları.

        Nedir?

        Çamaşır odasında olanlar

        Bir evin tüm yükünü kaldıran noktalardan biri çamaşır odalarıdır. İstanbul’da yapılan konutlarda çamaşır odası değil çamaşır dolabı sunuluyor. Allora Evleri’nde mobilyalı olarak teslim edilen çamaşır odaları asmayıkama- kurutma-ütüleme kısaca ilgili sürece ait tüm ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte.

        Öneri

        Zengin görünmenin sırrı

        Bir evi zengin gösteren, değerini veren en önemli özelliklerden biri giriş kapısını açtığınızda algılayacağınız görüş açısı-objektife giren perspektiftir. Daracık koridora açılan dairelerde istediğiniz kadar geniş salon yapın bir işe yaramaz.

        ‘Ev hanımının kendi markası’

        Tek başına mutfaklar ev hanımının kendi markasını temsil ediyor. Şayet ev hanımı mutfak ve giyinme dolapları için “okey” vermiş ise o evin alınmama ihtimali yok denecek kadar az. Çünkü bu iki simekan ev hanımının kurtarılmış mekânları. Allora Evleri’nde satışı en fazla tetikleyen iki unsur da bu. Mutfak tüm günü geçirebileceğiniz her olanağı sunuyor. Buharlar arasında bunalın diye değil markanızı severek yaşatın diye.

        ‘BU EVIN IÇINDE EV VAR’

        Bir dairenin çok büyük olması değil birkaç detayın çok iyi çözülmesidir önemli olan. Bu detaylardan en önemlisi de giyinme odası. Mobilyalı olarak teslim edilen giyinme odası kendi başına bir büyük oda niteliğinde. Ebeveyn yatak odası yatma, giyinme, dinlenme, çalışma vb tüm aktiviteleri karşılayan mekânsal nitelikleri ve banyosu ile ev içinde ev sunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ