Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 08:54:35 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Emlak Maketinin metrekaresi 10.416 Euro! - Emlak Haberleri

        Uluslararası gayrimenkul yatırımcısının en çok tercih ettiği Avrupa şehirlerinden İstanbul’un maketinin metrekaresi 10 bin Euro’yu geçti. Fransa’nın Cannes şehrinde başlayan gayrimenkul fuarı MIPIM’de, İstanbul’u tanıtan İstanbul Ticaret Odası (İTO) 96 metrekarelik maketin metrekaresini projelerinin burada yer almasını isteyen şirketlere 10 bin 416 Euro’ya (43 bin 518 TL) sattı. İstanbul’un en pahalı semti Bebek’in metrekaresi ise 22 bin 506 lira. İTO Başkanı İbrahim Çağlar,1.5 milyon Euro’su 96 metrekarelik dev maket olmak üzere fuardaki tüm İstanbul tanıtımları için toplam 3.5 milyon Euro harcadıklarını söyledi.

        Makette şu ana kadar 1 milyon Euro’luk satış yapıldı. Bu satış rakamınagöre metrekaresi 10 bin 416 Euro’ya gelmiş oldu. Metrekare başına 15 bin 625 Euro olan maliyet henüz karşılanmadı ancak İTO, projeyi daha da geliştirerek 20 milyon Euro gelire ulaşmayı hedefliyor. Henüz son şeklini almayan 2. ve 3. köprünün bulunmadığı maketin geliştirilmesine devam edilecek. İTO, dünyayı dolaşacak maketin farklı bölgelerini tanıtım yapacağı yere göre satmaya devam edecek. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini yaşatan Yaşayan İstanbul maketi ile daha ilk günden öne çıktıklarınıkaydeden Çağlar, “7-8 ülkeden gelen yatırımcılar oldu” dedi. Çağlar, İstanbul Çadırı’nda yer alan projelerden en çok Kanal İstanbul’un yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade etti.

        ‘POTANSİYELİMİZİ YABANCIYA ANLATTIK’

        Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) MIPIM’de yayınladığı rapor ile yabancı yatırımcılarla İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki yatırım fırsatlarını paylaştı. Raporda İstanbul’un altyapısına ve lokasyon açısından avantajlarına dikkat çekildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ