Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Sinpaş yatay ofisle giriyor! - Emlak Haberleri

        Sinpaş GYO iştiraki Servet GYO, ilkini 2009 yılında İstanbul Haliç’te hayata geçirdiği Flatofis projesinin ikincisini Kağıthane’de inşa edecek. 75 milyon dolar yatırımla yapılacak ofis binası yatay mimarisi ile dikkat çekiyor. 8 katlı ofis projesinde inşaat çalışmaları başladı. 18 ay sonra tamamlanması planlanan Flatofis Kağıthane’de ofislerin metrekare satış fiyatı 3 bin 5004 bin dolar seviyesinde. Projeyi kendi arsaları üzerinde inşa edeceklerini belirten Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, kiralama ve işletme yönetimini de şirketlerinin yapacağını söyledi.

        İKİTELLİ VE YENİSAHRA’DA YENİ PROJELERİMİZ VAR

        İstanbul’da 100 bin metrekare kiralanabilir ofis alanına sahip olduklarını belirten Çelik, 8 yıl içinde bunu 230 bin metrekareye çıkaracaklarını dile getirdi. Yüksek bina yerine yatay ofis yatırımı tercih ettiklerine dikkat çeken Çelik, “İstanbul’da İkitelli’de ve Yenisahra’da da ofis projesi planımız var. Bu ofislerde de yatay mimari öne çıkacak. Flatofisler, gökdelen tipi yapılara göre daha verimli. Kayıp alan azalıyor ve çalışan verimliliği artıyor” dedi. Kağıthane’deki yeni yatırımlarının lokasyon avantajıyla öne çıktığını belirten Çelik, Cendere Vadisi üzerinde, metro durağına 100 metre mesafede yer alacaklarını söyledi.

        MÜSTAKİL KULLANIMA UYGUN

        Flatofis Kağıthane, bu özgün yaklaşımı devam ettirerek, 8 metre aks aralığı, 4 metre kat yüksekliği ve maksimum güneş ışığından yararlanan mimarisi ile çalışmaya uygun bir ofis ortamı sağlamayı hedefliyor. Flatofis, 1.700 metrekareden 15.000 metrekareye kadar kiralama imkânı sunarken, müstakil kullanıma uygun mimarisiyle bilişimden iletişime, eğitimden sağlığa her sektör için çalışma ortamı vaat ediyor.

        ‘ÇALIŞANI MUTLU EDIP VERİMLİLİĞİ ARTIRIYORUZ’

        Yürüyüş parkurları, yeşil bahçeleri, dinlenme terasları, restoran ve kafeleri içinde barındıracak olan Flatofis Kağıthane’nin bilgilerini paylaşan Mahmut Sefa Çelik, Flatofis’in getirdiği yeniliklerle ilgili olarak şunları söyledi: “Servet GYO olarak ticari gayrimenkul alanında markalı projelerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İş Modern ve Deposite yatırımlarımızın ve Frankfurt’taki OSWE projemizin ardından, Türkiye’nin ilk A+ yatay ofisi Flatofis’i Haliç’ten sonra Kağıthane’ye taşıyoruz. Flatofis Kağıthane’de, Flatofis’te edindiğimiz tecrübeyi yansıtacağız. Yepyeni, ferah ve geniş bir ofis anlayışı sunan Flatofis’lerde, çalışanların mutluluğunu ve motivasyonunu öne çıkaran olanaklarımız sayesinde, şirketlerin daha verimli bir dönüşüm yaşadıklarını gözlemledik. Nitekim sektöründe öncü birçok şirket genel müdürlüklerini buraya taşıdı. Samsung, Arzum, Pronet, İnci, Teleperformance, Grupanya, Telecity, Mondi Tire Kutsan gibi sektörlerinde lider olan firmaların tercihi, genel müdürlüklerini Flatofis’e taşımak oldu.”

        HALİÇ'E 13 MİLYON DOLARLIK EKLEME

        Flatofis Haliç için 2009’da 110 milyon dolar yatırdıklarını söyleyen Flatofis Genel Müdürü Ersin Çalık, “13 milyon dolarlık ek yatırımla alanları artırdık” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ