Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 2-B Arazileri Antalya'daki 2B arazileri için 9 bin başvuru yapıldı - Emlak Haberleri

        Türkiye'de en fazla 2B arazisi bulunan Antalya'da defterdarlığa yaklaşık 9 bin başvuru yaptığı bildirildi.

        Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satın alma başvurularının 7 Mayıs'ta başladığını anımsattı.

        Türkiye'de en fazla 2B arazisi bulunan Antalya'da yasanın 100 bin vatandaşı ilgilendirdiğinin ifade eden Mat, Antalya Defterdarlığı'na Mayıs ayı sonu itibarıyla yasadan faydalanmak amacıyla 9 bin başvuru geldiğini kaydetti.

        Bunun yanında vatandaşların 2B arazilerine ilişkin yasal düzenleme ile ilgili bilgilendirilmesi amacıyla internet sitelerini hizmete soktuklarını anlatan Mat, şunları kaydetti:

        ''Defterdarlığın 'antalyadefterdarligi@yahoo.com' e-posta adresinden 80 vatandaşımız, '@antalyada2b' twitter adresinden 104 vatandaşımız, 2B Telefon Danışma Hattından ise yaklaşık 750 vatandaşımız ile birebir görüşülerek soruları ilgili mevzuat çerçevesinde cevaplandı. Söz konusu yasadan faydalanmak isteyenler başvuru bedellerini Ziraat Bankası ve Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinin yanı sıra Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası'nın tüm şubelerine yatırabilirler.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ