Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kentsel Dönüşüm Çılgın projenin yeri 1.5 ay içinde belli olacak - Emlak Haberleri

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Hürriyet Mahallesi’ndeki açılış törenine katıldı. Buradaki törene Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve çok sayıda davetli katıldı. Birlikte kurdele keserek binayı açan Bayraktar, hizmet binası içinde inceleme yaptı.

        Bakan Bayraktar gazetecilerin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Kanal İstanbul için 3-4 alternatif üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, “Şuanda kanalın güzergahı net olarak belli değil. Bunu hiç kimse bilmiyor. 3-4 tane alternatif yer var. Bu yerler üzerinde çalışmalar devam ediyor. 1.5 ay içerisinde kanalın yeri belli olacak. Bende bilmiyorum neresi olduğunu. Yerini bilsem sizinle paylaşırım” dedi.

        Orman başta olmak üzere birçok hususu göz önünde bulundurduklarını aktaran Bayraktar, “3-4 tane yer var. Bu yerin ekonomik, kısa, mevcut boğaza alternatif olması, istimlak ve kamulaştırmanın az olması bunların hepsine dikkat ediyoruz. Yeri belli olduğunda paylaşacağız. Ormanlar başta olmak üzere her hususa dikkat ediyoruz” dedi.

        Açılışın ardından Tekirdağ Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar, daha sonra kalacağı otele gitti.

        Bu bölgenin açıklanması, özellikle açıklanacak olan bölgedeki gayrimenkul fiyatları açısından kritik önem taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ