Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kentsel Dönüşüm Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı kentsel dönüşüm açıklamaları yaptı - Emlak Haberleri

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesi kapsamında, modern şehircilik planına uygun, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alanı bulunan ve ticaret alanları planda çözülmüş, imar hakkı garantiye alınmış arsaların tapularını vatandaşa vermeye başladıklarını söyledi. Milliyet'in haberine göre Demircan, Okmeydanı'nın 50 yıllık tapu probleminin çözüldüğünü vurgulayarak, “24 bin farklı bölüm var. 14 bin farklı malik var. Hepsi dijital ortamlarda, internet sitelerinde şeffaf bir halde vatandaşın görebileceği hale getirildi” diye konuştu.

        Yaklaşık 10 bin mal sahibi ile toplantı yaptıklarını anlatan Demircan, onlara kendilerinden ne istediklerini yazılı olarak sorduklarını söyledi. Toplantıya katılanların yüzde 95’inin kentsel dönüşümün belediye eliyle yapılmasını istediklerini aktaran Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        SEÇİM SONUCUNU BEKLİYOR

        “Kentsel dönüşüm projesini, seçimden sonra çıkacak sonuca göre şekillendirmeyi düşünüyoruz. Ama bir hayal tasarımını, imar planını, maketlerini ve zihin hazırlığını yaptık. Seçim sonucunu aldıktan sonra nasıl tek tek çağırıp tapularını vermeyi hedeflediysek, kentsel dönüşüm tamamlandığında da tüm malikleri toplayıp onlarla dönüşüm sözleşmesi yapacağız. Nereden ne kadar yer verileceğini, daireye daire, dükkana dükkan vereceğimizi ve kentsel dönüşüm sırasında hiçbir ek ücret alınmayacağı kentsel dönüşüm modelini de kafamızda hazırladık.”

        Dönüşüm sırasında vatandaşın cebinden hiçbir şekilde para çıkmayacağını vurgulayan Demircan, “Daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz. Tapu parası dışında vatandaşın hiçbir ödeme yapmayacağı bir dönüşüm hedefliyoruz” dedi.

        'KENSEL DÖNÜŞÜMÜ TEŞVİK EDECEĞİZ'

        Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini belirterek, “Türkiye’de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı, parkı, dinlenme alanları olsun. Gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün" dedi.

        Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Esenler Havalimanı Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Güllüce, şunları söyledi:

        “40-50 sene önceki teknoloji, ekonomi, inşaat anlayışı, bilim her şey farklıydı. O yüzden binalarımızın, konut stokumuzun standardı çok geridir, çok kötüdür, deprem riski taşıyan binalardır. Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz.”

        KONUT YATIRIMCISINI TUZLA'DAKİ PARK'A ÇEKTİ

        İstanbul Anadolu yakasında butik projeler inşa eden Aydoğan İnşaat, Tuzla’da hayata geçirdiği Aydoğanpark Tuzla projesinde satışları yarıladı. 2013’ün son ayında temelleri atılan Aydoğanpark Tuzla, hem ev alıp oturmak hem de yatırım yapmak isteyenlerin ilgisini çekerken, yaklaşık 2 ayda projenin yüzde 45’i satıldı.

        Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, projede oturanların mahalle hayatını yaşayabileceğini belirterek, “Güven ve kaliteyi ön planda tuttuğumuz bu projemiz de yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede projemizin yüzde 45’inin satışını gerçekleştirmeyi başardık” dedi.

        118 DAİREDEN OLUŞUYOR

        Aydoğanpark Tuzla’da, dairelerin brüt metrekareleri 65-230 metrekare arasında değişiyor. 2+1, 3+1, 3+2 ve 4+2 olarak tasarlanan daireler, birinci sınıf malzemeleri ve titiz işçiliğiyle dikkat çekiyor. Tuzla’nın kalbi sayılacak İstasyon Caddesinde 19 bin 810 metrekarelik inşaat alanında, 2 parsel üzerine inşa edilen Aydoğanpark Tuzla’da, toplamda 6 blok ve 118 daire bulunuyor.

        Projede metrekare satış fiyatı 2750 ile 3500 lira arasında değişiyor. İstanbul’un en büyük 7 projesi arasında gösterilen ve inşaatı devam eden marinaya yürüme mesafesinde bulunan projede fitness, sauna, çocuk parkı, kapalı otopark, çok amaçlı spor sahası, yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu gibi çok sayıda sosyal donatı alanı yer alıyor.

        SANCAKTEPE’DEKİ YENİ PROJE İÇİN 4.200 ÖN TALEP TOPLADI

        Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, İstanbul’un gelişen bölgelerinden Sancaktepe’de hayata geçireceği yeni projesi ile Anadolu Yakası’ndaki yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Uzun süredir bölgeye değer katacak yepyeni bir konsept ile geliştirilen ve yakında ön satışı başlayacak proje, yaklaşık 66 dönüm arazi üzerinde stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerinden oluşuyor.

        Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, kısa süre içinde inşaatına başlayacakları Sancaktepe’deki yeni projeleriyle Anadolu Yakası’ndaki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

        Projede ön talep toplamak için hazırlıklara başladıklarını ve önümüzdeki günlerde konutları satışlara açacaklarını söyleyen Uğur Dumankaya, şunları söyledi:

        YATIRIMCILAR İLGİLİ

        “Her zaman projeyi gerçekleştireceğimiz bölgenin ihtiyaçlarını ve müşterilerimizin beklentilerini inceliyor, elde ettiğimiz sonuçları piyasa koşullarını da dikkate alarak projelerimizi geliştiriyoruz. Bu bağlamda, Sancaktepe’de hayata geçireceğimiz projede yatırımcılara yine çok kazandıracak bir proje olacak. Bölgeye özellikle yatırımcılar tarafından büyük bir ilgi var. Proje ile ilgili şu ana kadar 4.200 adet ön talep toplantı. Sancaktepe’deki yeni projemiz ile bölgeye artı bir değer kazandıracağız. 800-1000 adet arası bağımsız üniteden oluşan proje bölgenin en önemli yaşam alanlarından biri olacaktır.”

        ‘BÖLGEYE METRO GELECEK’

        Dumankaya, bölgeni hızla geliştiğini belirterek, “Sancaktepe yapımı devam eden metronun 2015 yılı son çeyreğinde açılması ve 4 bin 100 yatak kapasiteli ve 15 bin personelin çalışması planlanan Avrupa’nın en büyük şehir hastanesinin inşaatının tamamlanması ile birlikte İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek” dedi.

        ESENYURT'TA KUVEYTLİLERE 50 DAİRE SATTI

        Esenyurt’ta inşa edilen City Center projesinden Kuveytli OSSOS Business Development Co. firması 50 home – ofis satın aldı.

        Projeyi hayata geçiren Özyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özyurt, yerli ve yabancı birçok yatırımcıdan talep aldıklarını belirterek, “Avrupa’ya satışlarımız olmasının yanı sıra son olarak geçtiğimiz günlerde Kuveytli bir firmaya 50 home – ofis dairenin satışını gerçekleştirdik” dedi.

        Kuveytlilerin, projenin kiralanacak AVM bölümüne de büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Orhan Özyurt, “Projemizde gerçekleştirdiğimiz bu satışın yabancı yatırımcıların Türkiye gayrimenkullerine gösterdiği ilginin önemli bir kanıtı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

        Esenyurt Belediyesi ile kat karşılığı modeliyle hayata geçirilen City Center, 200 bin metrekare inşaat alanına sahip. Proje bünyesinde hükümet konağı, belediye binası, üniversite kampüsü, ilçe emniyet binası, home - office, ofis blokları ve alışveriş merkezi yer alacak.

        QUASAR'IN HEYKELİ İLK KEZ HOLLANDA'DA SERGİLENDİ

        Dünyaca ünlü Hollandalı iç mimar Marcel Wanders’ın İstanbul Mecidiyeköy’deki Quasar İstanbul projesi için tasarladığı, bir yüzü Asya’yı bir yüzü de Avrupa’yı temsil eden 5 metre yüksekliğindeki kadın heykeli ‘Quasar Head’, ilk olarak Avrupa sanat dünyasının beğenisine sunuldu.

        Quasar’ın sosyal alanlarını ve rezidans kulesini tasarlayan Marcel Wanders’in “Pinned Up at the Stedelijk” adlı ilk retrospektif sergisi 31 Ocak 2014 tarihinde Hollanda’nın önde gelen çağdaş sanat ve tasarım enstitüsü Stedelijk Museum Amsterdam’da açıldı. Açılışa Quasar’ı yapımcısı olan Viatrans - Meydanbey Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan da katıldı.

        ‘ALTERNATİFLİ PROJELER KRİZDEN ETKİLENMİYOR’

        Son dönemde yaşanan gelişmeler konut sektöründe dalgalanmaya neden olurken, dövizdeki yükselişin getirdiği maliyet artışı nedeniyle sıkıntılı günler yaşanıyor. Fakat bazı projeler ise olumsuz gelişmelerden çok da etkilenmiyor.

        Ankara’nın göl ve orman manzaralı projesi Uptown İncek projesini hayata geçiren Lema Grup’un ortaklarından Emre Katırcı, bu süreçte kaliteli ve özellikle daire tipi alternatifi çok olan projelerin gayrimenkul yatırımcısının dikkatini çektiğini söyledi. Konutun her zaman kazanç sağlayacak bir yatırım aracı olduğunu belirten Katırcı, “Her projenin kazandırdığını söylemek yanlış olur. Kalite öncelikli olmakla birlikte her bütçeye uygun alternatifli projeler hem yatırım hem de oturma amaçlı konut alanları kazandıracaktır” dedi.

        KONUT FİYATI ENDEKSİ KASIM AYINDA YÜKSELDİ

        Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2013 yılı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,47 oranında artarak 145,33 olarak gerçekleşti.

        Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,02 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 6,24 oranında yükseldi. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2012 yılının kasım ayında 1.146,85 TL/metrekare iken, 2013 yılının kasım ayında 1.299,80 TL/metrekare oldu.

        Türkiye Yeni Konut Fiyat Endeksi (TYKFE) ise, 2013 yılı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,96 oranında artarak, 144,76 düzeyinde gerçekleşti.

        TAKSİM'DEKİ MERCURE HOTEL KASIM'DA AÇILIYOR

        İstanbul’un merkezinde inşa edilen Mercure Hotel Mayıs 2014 ‘de açılacak. Yerli ve yabancı konuklarını ağırlamaya hazırlanan otel, İstiklal Caddesi ve Taksim meydanına yürüyüş mesafesinde, Ayasofya ve Topkapı Sarayı gibi tarihi dokuya sahip Beyazıt ve Sultanahmet bölgesine ise 15 dakika mesafede bulunuyor.

        Özel tasarım odaları ve Boğaz’a bakan ‘Mercure Privilege Lounge’ ile özgün tasarımıyla dikkat çeken otelde toplam 137 oda bulunuyor. Otelin odalarında çay ve kahve yapma imkanı, telefon, minibar, çalışma masası, ücretsiz internet bağlantısı, LCD televizyon gibi detaylar misafirlerin konforu için oluşturuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ