Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kentsel Dönüşüm Fikirtepe'ye kentsel dönüşüm için onay verildi - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE / HT EKONOMİ

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki yetki karmaşası nedeniyle 2.5 yıldır başlayamayan Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona ulaşıldı. 15 bin konutla Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından birisi olarak öne çıkan Kadıköy’ün Fikirtepe semtinde ruhsat izni bekleyen firmalara ilk onay verildi.

        Önceki gün Bakan İdris Güllüce’nin İstanbul Ticaret Odası (İTO) toplantısında “Yarına kadar bir firmanın ruhsat almasını bekliyoruz” açıklamasından sonra dün Teknik Yapı, bakanlıktan proje ruhsatı için onayı alan ilk firma oldu. Diğer müteahhitler de sırada.

        Fikirtepe’de toplam 55 dönümlük dört ayrı imar adasının dönüşümü için hazırlık yaptıklarını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ilk olarak kat maliklerinin tamamı ile sözleşme imzaladıkları 11 dönümlük imar adası için kolları sıvadıklarını söyledi.

        25 ŞUBAT’TA SATIŞA ÇIKIYOR

        Durbakayım, E-100 otobanına paralel konumda yer alan bu karma projede yer alan 650 adet dairenin satışına 25 Şubat’ta başlayacaklarını söyledi. Durbakayım, “Sabrımızın meyvelerini toplamaya başladık. İkinci projemizin de yaklaşık bir ay içinde satışa hazır hale gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

        HARABE GÖRÜNÜM SONA ERECEK

        Merkezi konum metrekare fiyatını 5 bin TL’ye taşıdı

        Yaklaşık 7 bin binada 15 bin konutun bulunduğu Fikirtepe, son dönemde yıkılan binalar ve hafriyat çalışmalarıyla harabeye dönmüştü. 59 yapı adası bulunan yerleşimde kat malikleri ile anlaşan müteahhit firmalar, 5 yıl içerisinde bitirmeyi hedefledikleri projeleri için yaklaşık 20 aydır kira ödüyor. Bakanlığın yetkiyi Büyükşehir Belediyesi’ne vererek ruhsatları onaylamaya başlamasıyla müteahhitler de derin bir nefes aldı. Fikirtepe’nin bulunduğu merkezi konum nedeniyle metrekare fiyatlarının ortalama 5 bin liradan başlayacağı ifade ediliyor. Anka Yapı’nın bölgede hayata geçirmek için kolları sıvadığı Evim İstanbul projesindeki fiyatlar metrekaresi 4 bin 800 liradan çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ