Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler TT Arena’ya komşu proje geliştiren Nurol GYO, 502 konutluk Nurol Life Aslantepe’yi satışa çıkardı - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Galatasaray’ın stadı TT Arena’ya komşu proje geliştiren Nurol GYO, 502 konutluk Nurol Life Aslantepe’yi satışa çıkardı. 18’inci kattan sonra stadı gören proje bu özelliğinin altını çiziyor. 2017’de tamamlanacak proje 250 milyon dolara mal olacak

        Nurol GYO, Galatasaray’ın lig maçlarını oynadığı Ali Sami Yen TT Arena Stadyumu’nun hemen yanındaki arazide 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği konut ve ofislerden oluşacak Nurol Life Aslantepe projesinin satışına çıktı. Projenin metrekaresi 2 bin 800 ile 6 bin dolar arasında değişen 252 metre yüksekliğindeki kule tarafında 18’nci kattan itibaren stat görülebilecek. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Galatasaraylılara projeyi, “Henüz locanız olmayabilir, ama stadın yanında rezidansınız olabilir” şeklinde pazarlayacaklarını söyledi.

        KDV’Sİ YÜZDE 1 OLACAK

        Musa Aykaç, projenin üzerinde bulunacağı arazinin ruhsatını 2012 yılında KDV düzenlemesinden önce satın aldıklarını belirterek, bu nedenle buradaki oranın yüzde 1 olacağını ifade etti. Aykaç, kur riskini almak istemeyenlere Türk Lirası üzerinden de satış yapabileceklerini kaydetti. Projenin ismindeki Aslantepe kısmında stadı kullanmadıklarını anlatan Musa Aykaç, “Bu bizim stattan beslendiğimiz bir isim değil, bölgenin resmi mektup adresidir” dedi. Aykaç, projenin tamamında yaklaşık 30 asansör bulunduğunu ifade ederek, “Günümüzde rezidans olarak adlandırılan binalarda insanlar sıra gelmediği için öğle yemeğine inmek istemiyorlar. Biz bu sorunu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

        TAVAN YÜKSEKLİĞİ 4 METRE OALCAK

        Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan Nurol Life Aslantepe projesinde 502 konutu içinde bulunduracak bir kulenin yanı sıra 50 adet ofisin yer alacağı yatay bir bina daha olacak. 2017 yılının birinci çeyreğinde tamamlanması planlanan projenin kule kısmında 1+0 ile 4+1 tiplerinde 62 ile 294 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip daireler bulunacak. Projedeki dairelerin tavan yüksekliklerinin 4 metre olacağını, bu sayede ferah bir yaşam alanı yaratacaklarını anlatan Musa Aykaç, “Projemizin ticari alanında tek katlı, dublex ve triplex olmak üzere toplam üç çeşit ofis tipi bulunacak” dedi.

        18. KATTAN SONRA STAT GÖRÜNÜYOR

        Nurol GYO’nun yeni projesi TT Arena Stadyumu’nun hemen yanında. 50 katlı projenin 18’inci katından itibaren statta yapılan karşılaşmalar görülebiliyor. Şirket, futbol düşkünü Galatasaraylılar için hazırladığı reklamda, özellikle stada komşu olmayı ön plana çıkarıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ