Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler Sur Yapı gelecek 3 yıl içinde toplam 1.6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM portföyüne ulaşacak. - Emlak Haberleri

        HABERTÜRK

        Konut projeleriyle öne çıkan Sur Yapı, AVM yatırımına hız verdi. Şirket gelecek 3 yıl içinde toplam 1.6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM portföyüne ulaşacak.

        İlk AVM yatırımı 2013’te kapılarını açan İstanbul’daki Axis Kağıthane olan Sur Yapı 3 yıl içinde ortağı ve yatırımcısı olduğu projelerle 1.6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip portföye ulaşacak. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bu sürede şirketin toplam hacmi 2 milyar dolara ulaşan ticari gayrimenkul portföyünü vitrine koyacağını belirterek, “Bunun 1 milyar 650 milyon doları sadece AVM’lerin yatırım bedeli. Axis Kağıthane hizmete girdi. Metrogarden, Axis İstanbul, Exen AVM ile Hayat Kimya ve Torunlar ile ortak olduğumuz İzmir projesi de 3 yılda tamamlanmış olacak” dedi. 5 projede yıllık ziyaretçi sayısının 40 milyon, yıllık ortalama cironun da 1.9 milyar TL olarak öngörüldüğünü ileten Elmas, “İstanbul’da AVM doygunluğu yok, bölgesel yığılma var. Bizim projeler bunun dışında. Çekmeköy’deki Metrogarden AVM nisanda açılıyor. Eyüp’teki Axis İstanbul, Çamlıca’daki Exen AVM ve İzmir projesi de 2015’te bitecek. Projelerdeki ofisleri de işin içine katarsak toplam 476 bin metrekare inşaat alanından bahsediyoruz” diye konuştu.

        ŞAHAN’A TEŞEKKÜR!

        17 Aralık’tan sonra tüketicinin AVM harcamalarını kesmediğini ifade eden Elmas, şöyle devam etti: “İlk günler biraz durgundu ama düzeldi. Özellikle sinemalar çok olumlu etkiliyor. Şahan Gökbakar’a ayrıca teşekkürler. Recep İvedik 4 gösterime girdikten sonra Axis Kağıthane’de ziyaretçimiz yüzde 10 arttı.”

        "YILDA 700 KONUTUN ALTINA DÜŞERSEK ZARAR EDERİZ"

        Elmas, ana faaliyet alanlarının konut olduğunu belirterek, “Bu anlamda hız kesmeyeceğiz. Zaten yılda 700 konutun altına düşersek zarar ederiz. Her yıl bin civarı konut üretiyor, satıyor olmamız lazım” dedi. Sur Yapı’yı 1 yıl içinde halka açabileceklerini kaydeden Elmas, AVM projelerinin yüzde 20’sinin özkaynak, kalanının 10 yıllık krediyle gerçekleşeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ