Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak istanbul'un pahalı bölgeleri, emlak fiyatları, konut fiyatları, satılık ve kiralık konut fiyatları, iş yeri kiraları, - Emlak Haberleri
        1

        Belirsizlik tavan yapsa da Büyükdere-Maslak hattı dalgalanmalardan etkilenmiyor. Son olarak Soyak’ın inşa ettiği Kristal Kule 303 milyon euroya Yunan NBG tarafından alındı.

        2

        Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler, seçim gerginliği ve piyasalardaki karışıklık nedeniyle yatırımcının güveni azalsa da, gayrimenkul sektöründe prim yapan bölgelerde alım-satım hareketi hiç durmuyor. Bu bölgelerin başında da Büyükdere aksı geliyor. Genellikle kiralama hareketinin yaşandığı ve bina satışının çok fazla gündeme gelmediği Büyükdere Caddesi’nde, son birkaç ayda alım-satım işlemleri de hız kazandı.

        3

        Vatan'ın haberine göre, en son 2007 yılında Kanyon Ofis ve HSBC binası ile satış işlemi yapılan Büyükdere’de bu yıl Eren Talu’ya ait Levent İş Merkezi geçtiğimiz günlerde Astay’a satıldı. Şimdi de Soyak’ın Kristal Kule’si 303 milyon euroya Finansbank’ın sahibi Yunan NBG’nin oldu. Ofis kiralarının ortalama 44 dolar olduğu bölgede, Kristal Kule satış metrekare fiyatlarını da 15 bin lira seviyesine getirdi. Böylece, Büyükdere’de kiralar gibi satış fiyatları da yıldan yıla prim yaptı.

        4

        Soyak’ın, 2005 yılında Novartis’ten satın aldığı arsada şirketin iştiraklerinden Koru Gayrimenkul, binanın inşaatına 2.5 yıl önce başladı. Tekfen Tower ile Sapphire arasında konumlanan Kristal Kule, 60 bin metrekare kullanım alanına sahip. Binanın inşaatının tamamlanmasının ardından da 11 Mart’ta satış gerçekleşti. Finansbank, burayı genel müdürlük binası olarak kullanacak.

        5

        Kristal Kule’nin satışı, ofis piyasasında bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük alım-satım işlemi oldu. Bu işleme göre, bölgedeki satış metrekare fiyatı da 5 bin euroyu (15 bin 500 lira) geçti. Bu satış, 7 yıl önce 5 bin lira seviyesinde olan rakamları da yukarı taşıdı. 2007’de satılan ve tadilat gerektiren HSBC binası için yaklaşık 5 bin 260 lira metrekare bedeli ortaya çıkmıştı. Bu yılın başında bölgede Levent İş Merkezi Astay’a satıldı. Esentepe’deki Torun Tower Denizbank’a kiralandı.

        6

        Maslak, Levent, Zincirlikuyu’nun yer aldığı Merkezi İş Alanı bölgesinde ofis kiralamalarındaki ortalama birim fiyat 44 dolar seviyesinde bulunuyor. 2013 yılında bankacılık sektörü, ofis kiralama ve satın almalarında en aktif sektör oldu. Toplam ofis kiralama ve satın alma işlemlerinin yaklaşık yüzde 42’si bankacılık ve finans sektörlerinde gerçekleşti. 2013 yılı toplam ofis işlemlerinin yarısını oluşturan büyük kullanıcı işlemleri nedeniyle en çok talebi 10 bin metrekareden büyük ofis alanları gördü.

        7

        Levent İş Merkezi
        Yaklaşık 2 bin metrekare alanı bulunan ve önceden Eren Talu’ya ait bina, Astay Gayrimenkul’e satıldı. Astay, burayı genel merkezi olarak kullanacak.

        8

        Kanyon Ofis
        Eczacıbaşı, Kanyon’un 26 katlı ofis bloğunun yüzde 50’sini İş GYO’dan 67.5 milyon dolar bedelle 2007’de aldı. 30 bin metre karelik kiralanabilir alanı olan ofislerin metrekare bedeli yaklaşık 5 bin 300 dolar olmuştu.

        9

        Edition Hotel
        TMSF, 2007 yılında eski HSBC Genel Müdürlük binasını satışa çıkarmış, bina 93 milyon liraya Palmali’nin olmuştu. 17 bin 678 metrekare kapalı alanı olan bina natamam teslim edildi. Binanın metrekaresi 5 bin 260 liraya geldi.