Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler Türk girişimciler, Rusya’nın Ryazan kentine dev bir kargo havalimanı inşa edecek. - Emlak Haberleri

        Türk girişimciler ,Rusya’nın başkenti Moskova’nın 150 kilometre güney doğusunda yer alan Ryazan kentine 150 milyon dolarlık yatırımla dev bir kargo havalimanı inşa edecek. Çelebi Havacılık Holding, Ünal Akpınar AŞ ve OCT İnşaat konsorsiyumu bölge yetkilileri ile görüşmelerinde anlaşmayı imzaladı. Eylül ayında temeli atılacak havalimanının ilk etabının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

        Yap işlet devret modeli ile yapılacak Protasovo havalimanı 39 yıl sonra Ryazan kent yönetimine devredilecek. Moskova’nın kargo yoğunluğunun bir kısmı Ryazan’a aktarılması planlanıyor. Havalimanının kısa sürede yolcu uçaklarına da açılacak.

        Konsorsiyumun danışmanlığını yapan Mardantrade Internetional firması yöneticisi Bekir Açıkbaş, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Domodedovo havalimanı başta olmak üzere başkentte kargo taşımacılığı ile ilgili kapasitenin alarm verdiğini be çerçevede alternatif yolların yeni fırsatlar oluşturacağını söyledi. Rusya’nın kargo taşımacılığında büyüme rakamları ise son yıllarda yüzde 5-7 arasında değişiyor.

        Rekabetçi fiyatların olması durumunda kargo uçaklarının alternatif havalimanlarına yönelebileceğini ifade eden Açıkbaş, Ryazan yeni bir tesis olacağı bir süreç gerektiğini, ancak kısa sürede önemli bir yer edinebileceklerini kaydetti.

        Konsorsiyumda yer alan şirketlerin yurt dışı inşaat konusunda son derece tecrübeli olduğunu ve Rusya’da etkin bir şekilde iş yapmak istediklerini belirten Açıkbaş, “Bu işin akabinde Rusya da konuşlanmak ve ciddi bir yapılanmaya gitmek istiyorlar. Gelişen pazar olarak Rusya’yı çok ciddi bir yatırım kanalı olarak görüyorlar. Türk inşaat firmaları Rusya’nın taleplerini beklentilerini çok daha hızlı kavrıyor ve hızlı çözümler üretebiliyor. Bu kapasite ve iş yapma tecrübesi bizim Rusya’da iş yaparken elimizi güçlendiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

        Rusya ekonomisinin artık çok canlı ve dinamik olduğunu ve ticarette yüksek hacimli işlere doğru bir yöneliş olduğunu vurgulayan Açıkbaş şu tespitlerde bulundu: “Rusya’da hukuk ve kanunlar düzgün çalışıyor. Bölgelerde yabancı yatırımcılara ilgi çok yüksek. Tüm kolaylıkları gösteriyor ve yatırımcının sorunları ile birebir ilgileniyorlar. Yatırım planlaması ve maliyet hesaplarının çok iyi yapılması gerekiyor. Bu açıdan sağlam hukuki temeller üzerinde yapılacak işlerden her zaman sonuç beklenebilir…”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ