Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Merkez Bankası'nın yeni fiyat endeksi raporuna göre Kilis, Adıyaman ve Antep'teki fiyat artışı İstanbul'u geçti. - Emlak Haberleri

        Merkez Bankası'nın yeni fiyat endeksi raporuna göre Kilis, Adıyaman ve Antep'teki fiyat artışı İstanbul'u geçti.

        Kentsel dönüşüm projelerinin art arda hayata geçirilmesiyle birlikte yeni konutların sayısı arttı. Konut fiyat artışı konusunda en yüksek değişim Güneydoğu’da yaşandı. Kilis, Gaziantep, Adıyaman İstanbul’u geride bıraktı.

        Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni konut fiyat endeksi raporunu açıkladı. İstanbul, Ankara ve İzmir'in yer aldığı raporda artan konut fiyatları göze çarptı. Mayıs ayı itibarıyla değerlendirilmesi yapılan kentlerde nisan ayına göre rakamlar artışını sürdürdü.Merkez Bankası'nın mayıs ayını kapsayan raporuna göre en yüksek yıllık değişim yüzde 21,70 ile Kilis, Adıyaman, Gaziantep bölgesinde gerçekleşti. Bu bölgeyi yüzde 20,49 ile İstanbul takip etti. Nisan 2014 tarihine göre mayıs ayında İstanbul'da konut fiyatları yüzde 1,76 oranında, Ankara yüzde 1,20 oranında ve İzmir'e yüzde 0,76 oranında artış meydana geldi. Rakamlar 2013 yılının aynı dönemine göre İstanbul'da yüzde 20,49 seviyesinde, Ankara'da yüzde 10,60 seviyesinde ve İzmir'de yüzde 12,42 oranında arttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ