Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanlığı'nda açıklama yaptı - Enerji Haberleri

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda brifing aldı.Basına kapalı yaklaşık 3 saat süren bilgilendirme toplantısında, Başbakan Davutoğlu'na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çalışmalarıyla ilgili sunum yapıldı.

        Davutoğlu toplantı sonrasıaçıklama yaptı. Davutoğlu, "2016 Mayıs'ında Türkiye'de doğalgazın ulaşmadığı bir il kalmayacak.Türkiye'nin enerji kriziyle karşı karşıya kalmaması için tedbirler almaya devam edeceğiz" dedi.

        Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        En stratejik alan enerji alanı. Yılda net 55 milyar dolar civarında enerji ithalatına ihtiyaç hissediyoruz.Enerji ihtiyacının artması ekonominin ve refahın artmasının işareti.Türkiye enerjide transit ülke bunu avantaja dönüştürmek gerekir.İç arzı dış etkilerden bağımsız olarak en üstü düzeye çıkarmak gerek.

        "TALİMATI VERDİM"

        Üçüncü (nükleer) santrali yeterli insan unsuru yetiştikten sonra 2018-2019'dan itibaren yüzde 100 milli bir şekilde yapma konusunda gerekli çalışmaları başlatma talimatı verdim.

        "DOĞALGAZ'IN ULAŞMADIĞI BİR İL KALMAYACAK"

        2016 Mayıs'ında Türkiye'de doğalgazın ulaşmadığı bir il kalmayacak.Türkiye'nin enerji kriziyle karşı karşıya kalmaması için tedbirler almaya devam edeceğiz.

        MADENCİLİK SEKTÖRÜ

        Madencilik sektöründe eğitim konusunda yeni adımlar atacağız.Türkiye maden çeşitliliği konusunda dünyanın en zengin yerlerinden biri.

        ENERJİ KRİZİ

        Krizler karşısında dayanıklı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.Kuzey Irak Kürt bölgesiyle yaptığımız anlaşmanın ne kadar önemli olduğu herhalde anlaşılmıştır.

        Kıbrıs adasında Rumlar kadar Türklerin de hakkı var. Rumlar Kıbrıs'taki kaynakları tek taraflı olarak kullanmak için çaba harcadı.Biz bunun mümkün olmayacağını söyledik. Biz buna rağmen Türkiye'den gidecek olan suyun Rum kesimi tarafından da kullanılabileceğini belirttik.Türkiye'de Doğu Akdeniz'in en büyük ülkesidir, Kıbrıs'taki Türklerin hakkını da gözetecektir.

        Türkiye ile KKTC arasındaki anlaşmalarla sismik araştırma yapma hakkımız var, bunu kullanırız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ