Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Kıbrıs'ta taviz yok - Enerji Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde konuştu.

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        “Önümüzdeki dönemde Enerji Bakanları ile bir toplantı yapacak enerji koridorlarını en aktif ve verimli şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ortadoğu ve Hazar'da dünyaya açılan bir köpro olma yolunda önemli adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. Enerji kaynaklarından elde edilen imkanların barış ve refaha dönüşmesi için her türlü çabayı harcadık harcıyoruz harcayacağız. Bağlarımızın tüm gücünü seferber ederek öncü, uyarıcı, yapıcı bir rol oynamanın gayreti içindeyiz. İçinde yer aldığımız ve alacağımız tüm projelerde bu hususu öncelikle gözetiyoruz. Zaman zaman duran Kerkük Yumurtalık hattını yeniden işler hale getirdik. Güney Gaz koridorunun temelini geçen yıl Bakü'de attık. Şimdi yeni projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Irak'ta da yeni projeler konusunda mesafe katedeceğimize inanıyorum. Kıbrıs'ta Rum tarafının haksız ve uzlaşmasız tutumu karşısında KKTC'nin hukukunu sonuna kadar savunacak ve politikalarımızdan taviz vermeyeceğiz. Petrolü ve doğalgazı barışın sembolü haline getirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz.

        ENERJİYE 120 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

        Türkiye'nin son 12 yılda ortaya koyduğu muazzam gelişme ciddi bir enerji ihtiyacını da gündeme getirdi. 2023 yılında ise bugüne göre iki kat daha fazla enerji tüketiyor olacağız. Bu durum enerji yatırımlarımızı hızla arttırmamız gerektiğini gösteriyor. 2023 Yılına kadar 120 milyar dolar enerji yatırımı gerçekleştirmek durumunda olduğumuzu görüyouz. Başbakanlık dönemimde ülkemizin enerji kaynakları için kamunun yanında özel sektör yatırımlarını da devreye almış ve teşvikte bulunmuştuk. Özel sektörün payını yüzde 32'den yüzde 68,5'a yükseltmiştik. Bugün bu oran yüzde 75'e yaklaştı ve artmaya devam ediyor. Doğal zenginliklerimizi bozmadan, kirletmeden, tahrip etmeden elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim çevre konusundaki hassasiyetimiz kimseden aşağı değildir tam tersine çok daha samimi ve gerçekçidir. Ülkemize karşı, milletimize karşı sorumluluk ile tabiata karşı sorumluluklarımızı biliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Türkiye kalkınma yolunda büyüme yolunda asla geri dönmez bunu böyle bilmek zorundayız. Nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmak konusunda da kararlıyız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ