Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz Enerji Bakanı Taner Yıldız Habertürk'te canlı yayında soruları yanıtladı, doğalgaz fiyatları düşecek mi? - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

        Bakan Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya "Biz şu anda doğalgazı 6 yıl önce 2008 Kasım ayındaki fiyatla satıyoruz. Biz bu indirimi daha önceden yapmışız demektir bu" dedi.

        Rusya'nın yaptığı yüzde 6 indirim hatırlatılan Bakan Yıldız "Daha fazlası olsun istiyoruz, yakında açıklayacağız" şeklinde konuştu.

        Yıldız şunları kaydetti:

        "975 milyar dolar üretici ülkeler kaybetti, bizim gibi tüketici ülkeler de kazandılar. İnşallah benim ümidim 2015 yılını daha da düşük fiyatlarla geçiririz. Ham petrol varil fiyatları düşerse doğalgaz fiyatları 6 aylık faz fiyatlarıyla düşüyor. Bu bizim ilk defa BOTAŞ'ın özelikle son 12 yılda sattığı fiyattan daha altına düşme ihtimali anlamına geliyor. 1 Ocak 2015'ten itibaren bu fiyat mekanizmaları devreye giriyor. Petrol 7 aydır indirimde. Fakat bu vatandaş ve sanayiye daha fazla gaz veya benzin kullanmayı getirmemesi lazım."

        Yıldız, akaryakıt fiyatları ile ilgili "Depo 55 TL ucuza doluyor, vatandaşın giderinin azalması önemli.Umarım 2015'i daha düşük fiyatlarla geçiririz" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ