Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz TANAP'tan bin 500 kişiye iş imkanı! - Enerji Haberleri

        Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, yaptığı açıklamada, TANAP'ın, Türkiye genelinde 10 yerde kurulacak mobilizasyon kampından birinin de beldelerinde olacağını söyledi.Mobilizasyon kampının 300 dönümlük alana kurulacağını dile getiren Sungur, kamp inşaatında şu an 300 kişinin çalıştığını çalıştığını kaydetti.

        Sungur, proje kapsamındaki işler sayesinde belediyeye 400 bin lira katkı sağlandığını ifade ederek, "İnşaat çalışmaları şubat ayı sonunda tamamlanacak. İnşaat aşaması olmasına rağmen şu an itibarıyla 300 kişi çalışıyor ve bunların yüzde 90'ı Sorgun, Saraykent ve Doğankentli. Bu rakam inşaatın tamamlanması sonrasında bin kişiye ulaşacak. Bir yıl içinde de burada bin 500 kişi istihdam edilmiş olacak. Proje yaklaşık 10 yıl sürecek" diye konuştu.

        Mobilizasyon kamp alanının belde ve çevresine çok büyük katkılar sağlayacağını anlatan Sungur, kampın hem beldelerinde hem de çevre ilçe ve beldelerde ekonomiyi canlandıracağını anlattı.Kamp alanında her türlü sosyal tesis olacak Kamp alanında da çalışanlar için her türlü sosyal tesisin bulunacağını dile getiren Sungur, şöyle devam etti:"Şu anda futbol, basketbol, voleybol sahalarının yapımı sürüyor. Yeşil alanların ve parkların planlamaları yapıldı. Sosyal tesislerin yanında yürüyüş yolları, spor salonları, sağlık klinikleri ve daha bir çok tesis yapılacak.

        Sağlık kliniğinde doktoru, hemşiresi bulunacak. Yemekhaneleri, yazın klima ile serinleyen, kışın kaloriferle ısınan yatakhaneleri bulunacak. Son derece hijyenik bir kamp alanı olacak."Sungur, mobilizasyon kampının her türlü alt yapısının da tamamlanacağını belirterek, "Kamp yetkilileri de burada ikamet edecek. Beldemizdeki esnafa da katkıları olacak. Burada çalışacak 850-900 kişiyi, Doğankent nüfusuna kaydettirerek ayrıca İller Bankası'ndan da bir gelir sağlayacağım. Kısacası bu proje Doğankent ve çevresinde işsizliğe çözüm olacak. Doğankent'in çevresi daha da değişecek" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ