Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Araplardan devrim gibi hamle! - Enerji Haberleri

        Suudi Arabistan kendi gaz devrimini gerçekleştirmek istiyor.Ülkenin devlet tarafından işletilen doğalgaz şirketi Suudi Aramco, gaz sondajına 7 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Financial Times’a göre bu önceden planlanın iki katından daha fazla.

        Darmadağın olan yakıt fiyatlarında geniş ölçüde inanılan Suudi Arabistan’ın ilkeleri, aynı zamanda Amerika'da kaya gazı sektörünün büyümesini engellemeye yardım ediyor.

        Suudi Arabistan’ın ihtiyacı olduğu kadar kaya gazı kaynağı var ancak ülkede eksik olan şey su. Su kaya gazı ve kaya petrolünün yerin metrelerce altından çıkarılmasına yardım ediyor, bu yöntem hidrolik kırma olarak da biliniyor. Bloomberg ve Baker Hughes’a göre, Suudi Arabistan dünyanın en büyük beşinci kaya gazı kaynağına sahip olabilir.Reuters’in haberine göre; CEO Khalid al-Falih Salı sabahı yapılan bir konferansta ülkenin politikasına uygun bir rol oynadı, yaptığı konuşmadan alıntılar;‘Matematik size bizim ihracatımızın gitgide azaldığını gösterecektir yani piyasadaki dengesizliğin nedeninin Sudi Arabistan ile hiçbir ilgisi yoktur

        Ben fiyatların nasıl olacağını tahmin ederek riske girmek istemiyorum ama fiyatlar arz ve talep dengesini sağlayabilecek nitelikte olacak. Benim düşüncem kimse, hiç kimse, fiyatların ne olacağını dikte edemez. Ben eğer bunu yapsaydım salak olurdum.''Önceden petrol fiyatı yüksek olabilirdi ancak herkes için çok alçak bir fiyata düştü diye ekledi. Batı’daki sürücüler bu konuya itiraz edebilirler.

        Hidrolik kırma Amerika’dan, özellikle Gasland dokümanterinden sonra yapılan münakaşaların sonucunda atıldı, dokümanda işlem sırasında suyun kirlendiği ima ediliyor.

        Buna rağmen ekonomik yükselme sonucunda işlem Amerika’ya enerji üretimine verildi.

        İngiltere’de kaya gazı hala tartışmaya yol açan bir konu, ve borçların ertelenmesi üzerine, halen sürmekte olan siyasi teşebbüsler var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ