Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğan Enerji Aytemiz petrolü satın aldı! - Enerji Haberleri

        Doğan Holding'in bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları, Aytemiz Petrol'ün yüzde 50'sini 152 milyon lira bedelle satın aldı.

        Doğan Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Aytemiz Akaryakıt Dağıtım'ın Yönetim Kurulu, 7 üyeden teşkil edilecek olup, bu üyelerin çoğunluğu (4 üye) doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından aday gösterilmek suretiyle seçilecektir" denildi.Açıklamaya göre, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım, en geç "Hisse Alımı Tarihi" itibarıyla Aytemiz Gaz ve Aksu Doğal Gaz İletim'in yüzde 100 kontrolünün yasal sahibi olacak.

        Aytemiz Akaryakıt Dağıtım'ın Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) ve Türkiye Raporlama Standartları (TFRS)'na uygun olarak hazırlanan 31 Aralık 2013 tarihli konsolide finansal tablolarına göre, aktif toplamı yaklaşık 566 milyon lira ve hasılat tutarı da yaklaşık 2 milyar liraydı.Aytemiz Akaryakıt Dağıtım, 310 bayisi, 11 ikmal noktası ve 4 depolama tesis kapasitesi ile dağıtım faaliyetlerine devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ