Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Yüksek faturanın telafisi ‘3 taksit! - Enerji Haberleri

        Olcay AYDİLEK /HT GAZETE

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın önceki gün yaptığı, “Elektrik dağıtım şirketlerini uyardık. Sayaçları geç okunan ve faturalardan şikâyetçi olan abonelere bir telafi söz konusu olacak” yönündeki açıklamalarının perde ortaya çıktı. Enerji Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre başta İstanbul’da Avrupa yakasında olmak üzere elektrik dağıtım şirketleri, talepte bulunan abonelerin (aralıkta faturası okunmayan ve iki aylık yüksek fatura ile karşı karşıya kalan) faturalarını, faizsiz toplam 3 taksitle tahsil edecek.

        Taksitten yararlanmak isteyen abonelerin dağıtım şirketlerinden bu yönde talepte bulunması gerekiyor. Kaynaklar, fatura şikâyetinin daha çok İstanbulun Avrupa yakası’nda Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ile Aydın,Denizli ve Muğla illerinde faaliyet gösteren AYDEM’in sorumluluk alanında yoğunlaştığını belirterek, “Başta bu bölgeler olmak üzere bu sorunu yaşayan tüm illerde taksitlendirme yapılacak” dedi. Elektrik dağıtım şirketlerinin çatı örgütü Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin bu konuyla ilgili olarak bugünü ya da pazartesi gün resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

        EPDK CEZA KESEBİLİR

        EPDK yetkilileri incelemelerin sürdüğünü belirterek, “Finansman yaratmak için gecikmeli okuma tespit edilirse ceza kesilebilir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ