Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz Güzergah belli oldu! - Enerji Haberleri

        HT GAZETE

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türk Akımı” olarak tanımlanan yeni doğalgaz boru hattının güzergâhını Kıyıköy olarak açıklayan Gazprom Başkanı Aleksey Miller’ın aksine “Kıyıköy kesin değil” dedi. Kıyıköy’ün alternatiflerden biri olduğunu belirten Yıldız, “Biz daha çok nerelerin olamayacağıyla alakalı konuları konuştuk” ifadelerini kullandı. Yıldız, dün UlusalYenilenebilir Enerji Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’nda “Türk Akımı” projesinin rotasına ilişkin soruları yanıtladı.

        Yıldız, proje güzergâhlarını değerlendirdiklerinibelirterek “Sulak alanlar var, tarım arazileri var, orman arazileri var, yeşil alanlar var. Bunları dikkate aldığımızda Kıyıköy, bu baktığımız yerlerden bir tanesi ama ‘tamamını böyle başlatıyoruz ve kesinleşmiş bir proje’ diye tanımlamak şu an erken olur. Biz daha çok nerelerin olamayacağıyla alakalı konuları konuştuk. Lüleburgaz ve İpsala’ya varıncaya kadar özellikle o güzergâhta herhangi bir sıkıntı oluşabilir mi, buna baktık” dedi.

        ‘GAZ İNDİRİMİNDE ŞU AN İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ’

        Yıldız, Rusya ile doğalgaz fiyatlarındaki indirim müzakerelerinin sürdüğünü belirterek “İstediğimiz nokta henüz oluşmuş değil. Fiyat müzakereleri, Türk Akımı’yla alakalı projelerin değerlendirilmesi, güzergâh yapılandırılması ve Batı Hattı’nın tekrar yenilenmesi ile alakalı konuların hepsi bir pakettir” diye konuştu. Yıldız, 600 megavatlık Güneş enerjisi projesine yaklaşık 15 kat talep geldiğini hatırlatarak “330 megavatlık bir kısmı ihale edildi. Konya’da da yaklaşık 2.5 milyon lirayı bulan rakamlar oldu” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ