Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt İran petrol fiyatlarını düşürmeyi öngörüyor - Enerji Haberleri

        İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İlişkiler Direktörü Seyyid Muhsin Kemseri, İran’ın uluslararası pazarlardaki payını yükseltmek için ihraç ettiği ham petrolün fiyatını düşürmeyi planladığını söyledi.

        İran’ın, Asya pazarına ihraç ettiği petrolün fiyatını düşüren Suudi Arabistan gibi fiyat indirimine gideceğini ifade eden Kemseri, “Sonuç olarak rekabet etmemiz gerekiyor. İran da petrol fiyatlarında indirime gidecek” dedi.

        Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarında indirime gitmesinin Asya petrol pazarındaki rekabet açısından doğal olduğunu dile getiren Kemseri, “ABD, Güney Amerika ülkeleri, Venezuela ve Rusya, Asya pazarında yer alıyor. Buna bağlı olarak bu pazarda rekabet çok yüksek ve Suudi Arabistan’ın pazar payını korumak için petrol fiyatlarında indirime gitmesi mantıklı. Suudi Arabistan pazarın şartlarına göre hareket ediyor. Bu ülkenin yerinde İran olsaydı aynı indirimi uygulardı” ifadelerini kullandı.

        Asya bölgesinin en büyük dört ekonomisi Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore'ye 2014'te en çok petrol ihraç eden ülke Suudi Arabistan olurken, Kuveyt, İran ve Irak pazar paylarını artırmaya çalışıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ