Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Petrol ve LPG sektörü Petroleum İstanbul Fuarı'nda buluşacak - Enerji Haberleri

        Alanında dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen fuarı “12. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı” Petroleum Istanbul 2015 için geri sayım başladı.

        Enerji Fuarcılık A.Ş. CEO’su Mustafa Akıncı, İstanbul Energy Week Başkanı A.Sertaç Komsuoğlu ve Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, fuarın bu yıla özel önemine dikkat çekildi. Akaryakıt istasyonlarının büyük bir bölümünün bayilik anlaşmaları Eylül 2015’te yenilenecek.

        13 bin bayinin “Bayi Kart” uygulaması ile fuara davet edilerek, firmaların özel promosyonlarından faydalanacağı belirtildi. Bunun yanı sıra sektörün yan ürünlerinin yer aldığı tedarikçi firmal da katılımcılar arasında yer alacak. 2015 yılı Eylül ayında binlerce bayinin dağıtım şirketi ile anlaşması sona erecek. Bu nedenle fuar, sektörün dev firmalarının bayileriyle buluşacağı ve yeni anlaşmalara imza atacağı ideal bir platform olarak da ayrı bir önem kazanacak.

        Konuyla ilgili görüşlerini, ‘‘Fuarlar ülke ekonomilerinin en önemli göstergeleridir. Ülkemizin jeopolitik konumu yanında genç ve dinamik nüfusu Türkiye’yi Avrupa ve Asya’nın en önemli fuarcılık merkezi konumuna getirmiştir. Bu yıl 12.’cisi düzenlenmekte olan Petroleum İstanbul Fuarı da dünyanın en önde gelen organizasyonları arasındadır. Petroleum Istanbul Fuarının katılımcı ve ziyaretçi profiline baktığımızda ülkemizde faaliyet göstermekte olan yabancı şirketler ve yerli distribütörlükler yanında henüz hiçbir faaliyeti bulunmayan yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin son derece önemli yer tuttuğunu görmekteyiz. Bu durum ülkemiz enerji sektörüne duyulan yabancı yatırımcı ilgisinin bire bir göstergesidir. Bu sene Gas&Power Network fuarının da Petroleum Istanbul Fuarı ile birlikte düzenleniyor olması da enerji sektörünün tüm paydaşlarının aynı çatı altında toplanacak olması açısından ayrı bir önem taşımaktadır.’’ diye açıklayan Enerji Fuarcılık A.Ş. CEO’su Mustafa Akıncı bu yıl fuarın ticari öneminin yanı sıra, markaların çok özel etkinlikleriyle oldukça renkli geçeceğini belirtti.

        BÜYÜKLÜĞÜ 100 MİLYAR DOLAR TL'NİN ÜZERİNDE OLAN BİR SEKTÖRÜN BULUŞMASI

        Basın toplantısında konuşan Istanbul Energy Week Başkanı A. Sertaç Komsuoğlu; Akaryakıt, LPG ve madeni yağ piyasalarının toplam büyüklüğünün 100 milyar TL’yi aştığını belirterek ‘‘Bu dev piyasanın en büyük oyuncuları Petroleum Istanbul’da buluşacak’’ dedi. Komsuoğlu konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Petroleum Istanbul Fuarı ülke çapındaki 20 binden fazla akaryakıt, otogaz, madeni yağ ve tüplü LPG bayileri için büyük anlam ifade ediyor. Spesifik olarak bu bayilere hitap eden dünyadaki tek fuar. Bu yüzden bayiler için önemi büyük. Ancak bu yılki fuar, zamanlaması itibariyle de ayrıca bir önemi haiz.

        Rekabet Kurumu’nun kararıyla sektörde bayilik ve intifa sözleşmeleri 5 yılla sınırlandırılmış durumda. 18 Eylül 2015 itibariyle binlerce bayinin dağıtıcısıyla sözleşmesi sona eriyor. Dolayısıyla bu yıl akaryakıt dağıtım sektöründe bayi transferlerinin veya sözleşme yenilemelerinin oldukça fazla gündemde olduğu bir yıl. Dağıtıcısıyla, bayisiyle, ekipmancısıyla sektörün bütün unsurlarını aynı çatı altında toplayacak Petroleum Istanbul Fuarı’nın böylesi bir dönemde düzenlenmesi önemini daha da arttırıyor. Bayilere yönelik etkinlikler Petroleum Istanbul Fuarı’nda her zaman önemli bir yer teşkil etmiştir. Bu yıl da öyle olacak. Fuar kapsamında 4 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek bayi toplantısına Türkiye’nin her yerinden gelecek binlerce bayi katılacak. Türkiye’nin iki büyük bayi sendikası PÜİS ve TABGİS de hem bu bayi toplantısında bayilerin sorunlarını dile getirecek hem de fuardaki stantlarında bayilerle buluşacak.’’

        Ortadoğu, Afrika, Avrupa ve Asya’nın akaryakıt, LPG, madeni yağ, elektrik, doğalgaz ve alternatif enerji alanındaki en büyük ve en fazla ziyaret edilen ticaret fuarı olma özelliği taşıyan Petroleum İstanbul’da firmalar, yeni ürün, hizmet ve teknolojilerini tanıtacaklar, yeni iş ve ticaret modellerini sunacaklar.

        "GAS&POWER NETWORK FUARLARINA YABANCILARIN İLGİSİ BÜYÜK!

        Petroleum İstanbul Fuarı ile eş zamanlı olarak, bu yıl ilk kez “Gas&Power Network, Elektrik, Doğal Gaz ve Alternatif Enerji, Ekipman ve Teknoloji Fuarı” da yine Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

        Bu fuar ve yeni eklenen ürün gruplarıyla daha da güçlenen etkinlik, Uzak Doğu ve Avrupa ülkeleri için yürütülen özel ziyaretçi etkinlikleri ile dünyanın dört bir yanından gelen heyetleri “Istanbul Energy Week”te buluşturacak. 2015’te, özellikle Çin, Finlandiya, İtalya, Almanya, Singapur, İngiltere, Romanya ve Macaristan fuara özel ilgi gösteriyor.

        İstanbul’un merkez noktalarında ‘İstanbul Enerji Doluyor’ sloganıyla tanıtıma başlayan PETROLEUM ISTANBUL 2015 Fuarı’nı 4 gün boyunca 13.000’i yabancı olmak üzere yaklaşık 46.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuarda 400’ü aşkın yerli ve yabancı marka yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ