Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Ciner Grubu tarafından yapımına 2006 yılında başlanan Şırnak Silopi Termik Santralı'nın ilk ünitesinin resmi açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı. Açılış töreninde konuşan konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, üretilen her elektriğin doğalgaz ithalat - Enerji Haberleri

        Ciner Grubu tarafından yapımına 2006 yılında başlanan Şırnak Silopi Termik Santralı'nın ilk ünitesinin resmi açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı.Açılış töreninde konuşankonuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız,üretilen her elektriğin doğalgaz ithalatını kısıtladığına dikkat çekti.

        "ELEKTRİK ÜRETİMİ, DOĞALGAZ İTHALATINI KISITLIYOR"

        Bakan Yıldız, şunları söyledi:

        "Sayın Başbakanım, değerli bakan arkadaşlarım, milletvekiliarkadaşlarım, Şırnaklı, Silopili arkadaşlarım; ben de hepinizisaygıyla ve sevgiyle selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.

        Öncelikle Başbakanımızın bir talimatı oldu. Türkiye büyüyecek,ekonomisi büyüyecek ve 10 yıl sonra ilk 17 ekonomi arasında olacak.Şimdi yeni bir hedef verildi. 2023 yılında Türkiye ilk 10 ekonomiarasında olacak. Enerjinizi hazırlayın ve yerli kaynaklarla, yenilenebilir kaynaklarla bunları yapın. Neydi bu kaynaklar; kömür,su, güneş, rüzgar. Bütün bu enerji kaynaklarını daha fazlakullanacağız. İşte tükettiğinden daha fazla üreten birŞırnak'tayız.

        Silopi özel sektör katılımlarıyla birlikte burada yatırımınıyapıyor. Bizler onun önündeki bütün engelleri kaldıracağız.Çünkü buradaki üretilen her elektirik, doğalgaz ithalatıylaalakalı önümüzü açıyor ve doğalgazın ithalatını daha dakısıtlıyor. Bizler bu yatırımlarımıza devam edeceğiz. ÇünküTürkiye daha hızlı büyüyor ve bizim bu büyümeninkarşılığını mutlaka sağlamamız lazım.

        Aslında yerli kömür çevreyi kirletiyor gibi görünüyor ama yeniteknolojilerle beraber bunun önüne geçmiş oluyoruz. Biz bu yenigeliştirdiğimiz modelle kömürü yatırımcıya veriyoruz ve diyoruzki; eğer yatırım yaparsan bu kömür 30 yıllığına senin, yatırımyapmazsan 6 ay sonra bizim. Ve ürettiğin zaman bize katkı payı koydiyoruz. İşte ben Şırnaklı hemşerilerime, Silopili hemşerilerimeteşekkür ediyorum böyle bir projeye destek verdikleri için. Ve SayınBaşbakanımızın himayesinde yürüyen bu projeden dolayı kendilerineşükranlarımı sunuyor, kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ