Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik nükleer santral - Enerji Haberleri

        HABERTURK.COM/ANKARA

        Beklenen açıklama Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Bakan Yıldız,Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için son aşamaya gelindiğini bu ayın sonunda anlaşmanın şekilleneceğini söyledi.

        "Sinop nükleer santralinde 3 şirketle görüşülüyor, ay sonunda biri daha bırakabilir." diyen Bakan Yıldız,Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral görüşmelerinde sona yaklaşıldığının sinyalini verdi.Bakan Yıldız ,"Sinopla alakalı rekabetin arttığını gördük. Bu TC'nin lehine bir konu,şuan Kanada'nın yarıştan koptuğunu söyleyebiliriz. Belki bu ayın sonunda 1 ülke daha yarıştan kopabilir" dedi.

        Yıldız'a, nükleer enerji karşıtlarının tepkileri de soruldu. Cevabı ise , "isteyenlerin değil, istemeyenlerin gösterileri söz konusu. Bunun topluma mal edilmesi doğru değil , 9 şiddetinde depreme dayanıklı nükleer santral yapacağız'' yönünde oldu.

        Enerji Bakanı Yıldız'ın gündeminde ,enerji tasarrufuna ilişkin yapılması planlanan bina yalıtımı konusu da vardı.Bakan Yıldız, "Enerji verimliliği ile ilgili amortisman süresi 2 ila 3 yılı geçmiyor. Bu konut sahibi için iyi bir süre" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ