Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Petrol kuyuları halka satılıyor! - Enerji Haberleri

        Enerji Bakanı Taner Yıldız, 'Hazırlıkları yapıp Hazine'ye sunacağız. Hazine'den Sorumlu Başbakan Yardımcımızın değerlendirmelerinden sonra yine bunu Başbakanımız'a arz edeceğiz ve ondan sonraki gelişmeleri hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız' dedi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPAO'nun halka arzıyla ilgili, 'Hazırlıklarını yapıp Hazine'ye sunacağız. Hazine'den Sorumlu Başbakan Yardımcımızın değerlendirmelerinden sonra yine bunu Başbakanımız'a arz edeceğiz ve ondan sonraki gelişmeleri hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız' dedi.

        TPAO, BOTAŞ gibi büyük kamu şirketlerinin özel şirketlerle, diğer ülkelerle, gerek bölge ülkelerinde gerekse dünyanın birçok farklı yerinde iş birliği hazırlıklarına da başladığı bilgisini veren Yıldız, kamu ciddiyetiyle özel sektör dinamizmini birleştirerek, finansman yapısını doğru kurgulayarak, petrol ve doğalgaz aramalarına girecek kabiliyette olduklarını söyledi.

        DAHA FAZLA SERMAYE GÜCÜ ARTTIRIR

        Farklı coğrafyalarda enerji işbirlikleri yapabileceklerini ifade eden Bakan Yıldız, TPAO'nun uluslararası ilişkilerdeki deneyimleri ve yine iş yapma kapasitesini özel sektör sermayesi ile buluşturmanın önemine değindi. Yıldız, 'Daha fazla sermaye katılmış bir TPAO oluşturulması gerekiyor. Bu açıdan önümüzdeki günler, bu tür ortaklıkların rahatlıkla sergilenebileceği ve bir çok yatırımcımıza da seslenmiş oluyoruz' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ