Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Türkiye'ye 8 milyar euro yatıracak! - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris'te uluslararası şirketlerle görüşeceklerini belirterek, "Japonya ile yaptığımız nükleer anlaşmanın bir parçası olan GDF Suez de buna bir örnek. GDF Suez Türkiye' de 7-8 milyar avroluk yatırım öngörüyor" dedi.

        Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Bakanlar Toplantısı dönem başkanlığı nedeniyle Paris'te bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TRT Haber canlı yayınında 2 gün sürecek Paris temaslarını ve dönem başkanlığını değerlendirdi.

        Türkiye'nin UEA'nın 40. kuruluş yıldönümünde ilk defa dönem başkanlığını üstleneceğini ifade eden Yıldız, Türkiye'nin siyasi istikrarıyla birlikte, özellikle enerji politikalarının stabil ve makul oluşunun dönem başkanlığına seçilmesi açısından için önemli bir gösterge olduğunu belirtti.

        "ARTIK ENERJİ ARZIMIZ TALEPTEN FAZLA"

        Türkiye'nin kaynak çeşitliliğinin artmasında, ülkenin ve Avrupa Birliği'nin (AB) arz güvenliğini sağlamasında geliştirdiği çözümlerin de bu başkanlıkta etkili olduğuna işaret eden Yıldız, şunları kaydetti:

        "Türkiye artık kaynak çeşitliliği ile birlikte arz güvenliğinden kaynaklanan sıkıntıları en az seviyeye indirdi. Artık enerji arzımız talepten fazla gerçekleşiyor. Bu durum da Türkiye'nin enerjide geldiği seviyeyi net bir şekilde ortaya koyuyor.

        Özellikle 2 gün sürecek temaslarımızda uluslararası ve işbirliği içinde olduğumuz şirketlerle de görüşmelerimiz olacak. Japonya ile yaptığımız nükleer anlaşmanın bir parçası olan GDF Suez de buna bir örnek. GDF Suez Türkiye' de 7-8 milyar avroluk yatırım öngörüyor. Şuanda Türkiye'de enerjide 118 milyar dolarlık bir yatırım portföyü öngörüyoruz. Yine temaslarımız kapsamında Norveç Petrol ve Enerji Bakanı ile görüşmelerimiz olacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ