Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt EPDK bayi payları ile ilgili kararını verdi - Enerji Haberleri

        EPDK, dağıtıcı ve bayi payı toplamını benzin ve motorinde litrede 37 kuruş olarak belirledi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına geçilmesine karar verildiğini, bu çerçevede dağıtıcı ve bayi paylarının toplamının benzin ve motorinde litrede 37 kuruşa indirilerek sınırlandırıldığını bildirdi.

        EPDK'dan yapılan açıklamada, EPDK'nın bugün yapılan toplantısında Petrol Piyasası Kanunu'nun 10. maddesi çerçevesinde, Resmi Gazete'de yayımı tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tavan fiyat uygulanmasına karar verildiği belirtilerek, "Bu karar çerçevesinde litrede dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı, benzin ve motorinde 37 kuruşa indirilerek sınırlandırılmıştır" denildi.

        UFUKTA İNDİRİM VAR

        Enerji sektöründen bir yetkili, EPDK'nın tavan fiyat uygulama kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından benzin ve motorinde litrede 14 kuruş indirim olacağını söyledi. Reuters'a bilgi veren yetkililer, kararın bir ya da iki gün içinde yayımlanmasının planlandığını bildirdi.

        EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz geçen hafta yaptığı açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin benzin ve motorinde katkılı ürünlerde kâr marjlarını kendiliklerinden azaltarak indirim yapmamaları halinde kanundan kaynaklanan yetkilerini kullanıp gerekeni yapacaklarını söylemişti.

        BİR DEPO KAÇA DOLAR! HESAPLAMAK İÇİN TIKLA!
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ