Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık 4 ayın en düşüğüne geriledi. - Enerji Haberleri

        Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşam açıklanan kararları ve Başkan Janet Yellen'ın açıklamaları sonrasında yükselen dolar ve Ukrayna'ya bağlı endişelerin azalması ile yaklaşık 4 ayın en düşüğüne geriledi.

        PETROLDEKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

        Brent petrolün varil fiyatı, 17 Mart'ta 106,7 dolar destek seviyesinin altına inmesi sonrasında başlayan düşüş trendine Fed kararları sonrası devam etti. Dün, güne 106,53 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Fed kararları sonrasında doların değer kazanmasının etkisiyle düşüşe geçerek günü 105,79 dolar seviyelerinden kapattı. Brent petrolün varil fiyatı bugün yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesi olan 105,38 dolar seviyelerine kadar gerilese de ABD'de açıklanan verilerin ardından kayıplarının bir kısmını telafi ederek şu dakikalarda 106 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

        Analistler, Brent petrolün varil fiyatında kademeli olarak satış baskılarının arttığına dikkati çekerek, 105,4 dolar seviyesinin güçlü destek olarak öne çıktığını ve bu seviyelerden tepki alımlarının gelebileceğini belirtti. Brent petrolün varil fiyatının 105,4 destek seviyesinin altına inmesi halinde satışların hızlanabileceğine işaret eden analistler, böyle bir durumda 103 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ