Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Benzine büyük indirim geliyor - Enerji Haberleri

        HT EKONOMİ

        Libya'da petrol terminallerinin açılacağı beklentisiyle petrol fiyatlarında başlayan düşüş benzin fiyatlarına yansımaya devam edecek.

        Seçimlerden sonra piyasalardaki olumlu havayla dolar ve petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından akaryakıtta cuma günü indirim bekleniyor. EPDK, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş sonrasında tavan fiyat uygulamasına geçmişti. EPDK akaryakıt ürünleri için tavan fiyat belirliyor. İstanbul'da 2-4 Nisan arasında benzinin tavan satış fiyatı 5 lira, motorinin tavan satış fiyatı 4,34 lira olarak belirledi. Ankara'da benzinin litresi 5.01, motorin litresi 4.35 liradan; İzmir'de benzinin litresi 5.02, motorinin litresi 4.33 liradan satılacak. Bu fiyatlar, 29 Mart-1 Nisan arasında benzinde 5.05 lira, motorinde 4.38 lira olarak belirlenmişti. Tavan fiyata geçilmesinden bu yana akaryakıta 1 kez zam 3 kez de indirim geldi.

        5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

        Libya'daki gelişmeyle arzın artacağı beklentileriyle petrol fiyatları 5 ayın en düşük seviyelerine kadar geriledi. Asya piyasalarında yüzde 2'ye yakın değer kaybeden Brent petrolü, 8 Kasım'dan bu yana en düşük seviye olan 104 dolara kadar indi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ