Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji enerji bakanı taner yıldız Gazprom'un Ukrayna'ya verdiği doğalgazı kesmesi hakkında konuştu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doğalgaz, gazprom, ukrayna, türkiye - Enerji Haberleri

        Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gazprom'un Ukrayna'ya verdiği doğalgazı kesmesinin, Türkiye ve AB üyesi ülkelere aktarılacak gazın kesildiği anlamına gelmediğini söyledi. Transit boru hatlarıyla alakalı kısımlarda herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığını belirten Yıldız, "Ancak eylül, ekim, kasım aylarına gelmeden bu problemin mutlaka çözülmesi gerek" dedi. Yıldız, elektrik iletim hatlarının helikopterle kontrol edilmesine yönelik programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        TÜRKİYE NASIL ETKİLENİR?

        Gazprom'un Ukrayna'ya verdiği doğalgazı kesmesi ve bunun Türkiye'ye olası yansımalarına ilişkin sorular üzerine Yıldız, Gazprom'un dün itibariyle Ukrayna'ya verdiği gazı kestiğini anımsattı. Yıldız, şöyle konuştu: "Bu, Türkiye ve AB üyesi ülkelere aktarılacak gazın kesildiği anlamına gelmiyor. Transit boru hatlarıyla alakalı kısımlarda herhangi bir kesinti söz konusu değil. Ancak eylül, ekim, kasım aylarına gelmeden bu problemin mutlaka çözülmesi, gerek Ukrayna'nın enerji stabilizasyonu açısından gerekse onun üzerinden Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'ye gelen iletim hattı açısından önemli olduğu kanaatindeyiz." Türkiye'nin elektrik üretiminin neredeyse yüzde 12,5'ine karşılık gelen bir doğalgaz boru hattının söz konusu olduğuna işaret eden Yıldız, buradaki kesintinin Türkiye'yi etkileyeceğini ifade etti.

        Bakan Yıldız, "Ben kesintinin olmayacağını, Türkiye'ye bunun sirayet etmeyeceğini öngördüğümü söylemiştim. Şuanda da aynı kanaateyiz. Gerek ödemeler gerek nakit transferleriyle alakalı Ukrayna'yla Rusya arasındaki problemin kısa sürede çözülmesi gerektiğine inanıyor ve temenni ediyorum. Şuanda herhangi bir problem yaşamıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ