Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Irak'taki Türk çalışanlar, TPAO Irak çalışanları, TPAO'ya ait Mansuriye'deki sekiz Türk mühendisin güvenlik nedeniyle geçici olarak Türkiye'ye çağrıldı - Enerji Haberleri

        Türkiye Petrolleri (TPAO) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, şirketin Irak'ta petrol ve gaz arama olmak üzere toplam dört projesi bulunduğunu ve faaliyetlerinin halen devam ettiğini söyledi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının geçen hafta Musul'u ele geçirmesinin ardından bazı şirketler Irak'taki personelini çekmiş ve çalışmalarına ara vermişti.

        TÜRK MÜHENDİSLER GERİ ÇAĞIRILDI

        21. Dünya Petrol Kongresi kapsamında bulunduğu Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Şişman, Mansuriye'deki sekiz Türk mühendisin güvenlik nedeniyle geçici olarak Türkiye'ye çağrıldığını ve projenin yerel personelle sürdürüldüğünü belirtti. TPAO'nun faaliyetlerinin sürdüğü Irak'taki Missan sahasında 110,000 varil, Barda sahasında da 10,000 varillik üretim gerçekleştirildiğini belirten Şişman, bu sahalardan bu yıl 110 milyon dolar gelir sağlandığını söyledi. Şişman, "Bu iki sahadan gelirin yıl sonuna kadar 400 milyon dolar olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Enerji arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği sağlamayı amaçlayan Türkiye, son yıllarda özellikle Irak'taki petrol ve gaz aramaya yönelik ihalelere yönelmişti. Şişman, önümüzdeki yıldan itibaren TPAO'nun çalışmalarının ağırlıklı olarak yurtdışına odaklanacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ