Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt tavan fiyat sistemi, epdk, BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, Martin Thomsen, pompa marjı, tavan fiyat sistemi pompa marjını yüzde 30 azalttı - Enerji Haberleri

        BP'nin Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, EPDK'nın uyguladığı iki aylık tavan fiyat döneminde bayi ve dağıtım şirketlerine kalan pompa marjının yüzde 30 azaldığını söyledi Yeni tanıtım kampanyası ile ilgili basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Thomsen, "EPDK'nın uyguladığı tavan fiyat uygulaması sonrasında genel olarak sektördeki kârlılık yüzde 30 civarında eridi. Sektörün genel olarak şu anda kârlı bir sektör olduğunu söylemek doğru olmaz" dedi. EPDK, akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayilerinin kâr marjlarını sınırlandırmak için Mart ayından başlayarak iki ay süre ile tavan fiyat uyguladı.

        EPDK'dan beklentilerinin şirketlerin giderlerini ve ödedikleri vergileri de göz önünde bulundurması olduğunu belirten Thomsen, "Ayrıca bizimle iletişim kanallarını açık tutmalarını da istiyoruz. Böylece birbirimizi daha iyi anlayabiliriz" dedi. Sektörde kârlılığın genel bir problem olduğunu belirten Thomsen, "Biz BP olarak 100 yıldır buradayız ve önümüzdeki 100 yıl da burada kalmayı düşünüyoruz. Türkiye'den çıkmak gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

        HER YIL ŞİRKETE AİT 15 İSTASYON AÇARIZ

        Thomsen, önümüzdeki yıllarda şirketin kendi mülkiyetinde olan istasyon sayısını da artırmayı planladıklarını belirterek, "BP'nin Türkiye'de 640 civarında istasyonu var. Bunun yedi tanesi şirketin kendi mülkiyetinde. Diğerleri ise bayi. Önümüzdeki dönemde her yıl şirketin sahip olduğu 15 istasyon açmayı planlıyoruz" dedi. Geçen yıl 38 yeni istasyon açtıklarını da belirten Thomsen, "2014 yılında yine bu sayıya yakın yeni istasyon açarız. Şu anda akaryakıt dağıtım piyasasında pazar payımız yüzde 9 civarında. Türkiye gibi ülkelerde her yıl bu rakamı yüzde 0.5-0.7 oranında artırmamız gerekir" dedi. Thomsen kontrat süresi 2015 yılında dolacak olan akaryakıt dağıtım şirketleri ile sözleşme yenileyecek olan 7,000'e yakın bayi ile ilgili de özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu konu üzerinde çalışan 15 kişilik bir takımımız var. 2015 yılı için hazırlık yapıyorlar. Bu dönemde kârlı bir büyüme için bayi sayımızı artırmayı planlıyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ