Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik elektirk şirketleri müşteri alabilmek için kampanyalar yapıyor, elektrik şirketlerinin kampanyaları, elektrik şirketleri, kampanyalar - Enerji Haberleri

        135 TL elektrik faturası ödeyen vatandaşın istediği şirketten alım yapabilmesi bu alanda faaliyet gösteren şirketleri yarışa soktu. Şirketler müşteri alabilmek için 'Komşunu abone yap prim kazan','10 bin TL fatura öde iPad kazan' 'İlk faturan bizden' gibi kampanyalar yapıyor.

        EPDK tarafından 31 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren düzenleme doğrultusunda, elektrik faturaları 135 TL’yi aşan, yani 4500 kWh ve üstü elektrik harcayan kullanıcılar, serbest tüketici haline geldi. Dolayısıyla serbest tüketiciler, aboneliklerini diledikleri firmaya taşıma hakkına sahip oldular. Firmalar ise müşteri çekebilmek adına birbirinden farklı kampanyalara imza atıyorlar. Bunlar arasında ‘Komşunu getir indirimi kap’ veya ‘10 bin TL üzeriye faturaya iPad hediye’ ‘2 yıl zam yok’ ‘Elektrik faturasında her ay yüzde 10 indirim’ gibi ilginç kampanyalar var.

        OKULLARA YÜZDE 12 İNDİRİM

        Star'ın haberine göre, elektrik müşterisi kapma yarışında ilginç olan kampanyalardan biri ‘Enerjinizi Kazanca Çevirin’ kampanyası. Tüketicinin firmaya abone kazandırması durumunda hesabına prim yazılıyor. Komşunu getir indirimi kap mantığı ile yürüyen proje Türkiye’nin her yerinde geçerli. Bir diğer kampanya ise okullara yönelik. Şirket okul müşterilerine yüzde 12 indirimle elektrik satıyor.

        IPAD VE IPHONE VERİYOR

        Diğer bir şirket ise abonelerine 2 yıl zamlanmayan enerji taahhüdünde bulunuyor. Başka bir firma ise ilk fatura bizden kampanyası ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. Şirketin bir diğer kampanyası ise 10 bin TL faturalar için iPad veya iPhone hediye etmesi. Bu alanda hizmet veren 130’dan fazla şirket bulunuyor. Serbest tüketici statüsüne geçen tüketici sayısı ise bugün itibariyle 600 bini bulmuş durumda. Ancak her geçen gün bu rakam artıyor. Türkiye’nin toplam elektrik tüketim miktarı 88 milyar TL. Bu rakamın yüzde 78’i ise serbest tüketici pozisyonuna geçebilecek durumda. Bu tablo şirketlerin iştahını kabartıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ