Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu’daki elektrik kesintileriyle ilgili protestoları değerlendirdi. - Enerji Haberleri

        Güneydoğu’daki elektrik kesintisi eylemlerini değerlendiren Enerji Bakanı Taner Yıldız, faturasını ödeyen ile ödemeyen arasında fark olduğunu söyledi. Faturalarını ödememeleri konusunda yönlendirme yapıldığı belirten Yıldız, “PKK'nın elektrik paralarını ödemezseniz iyi olur dediğini biliyoruz” dedi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu’daki elektrik kesintileriyle ilgili protestoları değerlendirdi.

        Taner Yıldız, kısaca şunları söyledi: “Bu bölgelerde ödeme oranının yüzde 10’larda olduğunun bilinmesi lazım. Biz 77 milyonumuza hizmet etmek zorundayız. Parasını ödeyen ile ödemeyenin farkını kamuoyuyla paylaşmalıyız. Parasını ödemeyenlerin parası ödeyenlerden almak doğru değil.

        Kasten veya sehven elektrik parasını ödeyemeyenlerin mutlaka ödeme yapması lazım. Bir kısım yönlendirmeler olduğu bilgisi var. Gerek PKK'nın gerekse farklı unsurların elektrik paralarını ödemezseniz iyi olur dediğini biliyoruz. Herkes vatandaşlık görevlerini yerine getirecek."

        Vatandaşların borçlarının zamanında ödemelerini, borçların yapılandırıldığını, azami kolaylıkların gösterildiğini bir kez daha söylemek istiyorum.” Bakan Yıldız, Irak’tan gelen petrol konusundaki bir soruya “Sevkiyatta herhangi bir sıkıntı yok” diye yanıt verdi.

        Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde elektrik kesintisi yaşanmaması konusunda önlem alınıp alınmadığına yönelik bir soruya karşılık “Herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. Belçika’nın Brüksel kentinde bilgisayar hatası yüzünden 4 saat oy sayımını durdurdular” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ