Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Petrol fiyatları yükseldi, Dünya gündemin'deki gelişmelerden dolayı petrol fiyatları yükselişe geçti - Enerji Haberleri

        Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 15 Temmuz'da 104,38 dolara kadar gerilemesinin ardından başlayan yükselişini bugün de sürdürdü. Dün güne 107,06 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması ve Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimin yeniden tırmanmasının ardından, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 107,8 doları aşarak 108,49 doları gördü. Bugün de güne yükselişle başlayan Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 108,28 dolardan işlem görüyor.

        Analistler, Brent petrolün varil fiyatının bir süredir arz yönlü gelişmelere bağımlı hareket ettiğini belirterek, jeopolitik gerilimlerin petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesini desteklediğini kaydediyor. Irak'taki olayların ardından, Ukrayna ile Rusya ve İsrail ile Filistin arasında devam eden gerilimin fiyatları daha da yükseltebileceğini ifade eden analistler, 108,5 dolar direncinin üzerinde kalıcı olunması durumunda yeniden 110 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor.

        Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatında, önceki iki günkü hızlı yükselişin ardından bugün sınırlı hareketler gözleniyor. Dün açılışta 101,53 dolar seviyelerinde bulunan WTI'nın varil fiyatı, jeopolitik gelişmelerin yanında, ABD'de açıklanan olumlu verilerin de desteği ile son 10 günün en yüksek seviyesi olan 103,90 doları gördü. Bugün ise 103,52 - 103,94 dolar dar bandında hareket eden WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 103,67 dolardan alıcı buluyor.

        Analistler, ABD'de petrol stoklarının beklentilerin üzerinde azalmasıyla 16 Haziran'da yaşanan hızlı yükselişin, dün açıklanan pozitif verilerle devam ettiğini belirterek, arz yönlü endişelerin ise bu çıkışı desteklediğini kaydediyor. WTI'nın varil fiyatında olası yükselişlerde 104,4 doların direnç olacağını kaydeden analistler, olası düşüşlerde ise 102,80 doların destek olarak izleneceğini ifade ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ