Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Reuters'ın haberine göre Kuzey Irak petrolünün Kerkük-Yumurtalık hattından akışı dün itibariyle yeniden başladı. - Enerji Haberleri

        Enerji yetkilileri, geçen hafta Cumartesi günü beşinci kargosunun ihracatını gerçekleştiren Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Kerkük-Ceyhan hattı üzerinden petrol göndermeye başladığını ve altıncı kargonun da dün limandan ayrıldığını bildirdi.

        Enerji yetkilileri, Kürt petrolü için Ceyhan'daki depolarda ayrılan kapasitenin dolması nedeniyle petrol akışının durduğunu bildirmişti. Reuters'a bilgi veren bir enerji yetkilisi, Kuzey Irak yönetiminin beşinci petrol kargosunun yüklemesinin ardından depolarda boş kapasite oluştuğunu belirterek, "Kuzey Irak petrolünün Kerkük-Yumurtalık hattından akışı günlük 75,000 varil ile dün itibariyle yeniden başladı" dedi.

        Aynı yetkili, "Kuzey Irak petrolünün 260,000 varillik altıncı ihracat kargosunun yüklemesi dün tamamlandı ve Ceyhan'dan ayrıldı. Satışın kime yapılacağı ya da tankerin nereye gideceği konusunda Türkiye'ye bilgi verilmedi" dedi. Bağdat yönetimi Kuzey Irak'ın petrol ihracatına karşı çıkıyor.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ