Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrolün varil fiyatı, artan satış baskısıyla yılın en düşük seviyesi 103,57 dolara geriledi. - Enerji Haberleri

        Brent petrolün varil fiyatı, auzmanların kritik destek olarak nitelendirdikleri 104,3'ün altına inmesinin ardından artan satış baskısıyla yılın en düşük seviyesi 103,57 dolara geriledi.

        Brent türü ham petrolün varil fiyatı, art arda 3'üncü işlem gününde de düşüşüne devam ediyor. Dün 104,73 dolardan başladığı günü 104,52 dolardan tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün analistlerin kritik destek olarak nitelendirdikleri 104,3 doların altına inmesinin ardından, artan satış baskısıyla son bir yılın en düşük seviyesi olan 103,57 doları gördü. Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda ise 103,80 dolardan işlem görüyor.

        Uzmanlar, Irak'ta yükselen siyasi tansiyonun ülkenin petrol üretimine zarar vermeyeceği beklentilerinin petrol fiyatlarında düşüşü desteklediğini kaydediyor. Brent türü ham petrolün varil fiyatının, 104,3 kritik destek seviyesinin altında kapanış gerçekleştirmesi durumunda, satış baskısının artabileceğini belirten analistler, bu durumda 102,9 doların destek olarak izleneceğini dile getiriyor.

        Bu arada Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol talebi artış tahminini günlük 1 milyon varil düşürdü. IEA ayrıca, Suudi Arabistan ve Libya'nın petrol üretimindeki artışın, Irak, İran ve Nijerya'daki üretim kayıplarını dengelediğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ