Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Petrol 2 yılın dibinde! - Enerji Haberleri

        Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün artan talep beklentileriyle sınırlı yükseldikten sonra bugün tekrar 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.

        Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 22 Eylül'de 96,39 dolar ile 2 yılın en düşük seviyesine gerilerken, dünkü sınırlı yükselişin ardından bugün tekrar 2 yılın en düşük seviyesini gördü. Brent petrol dün güne 96,91 dolar seviyesinden başladıktan sonra günü 96,89 dolar seviyesinden tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün ise ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı doğalgaz stok verisi öncesi 96,89 dolar seviyesinde açıldıktan sonra 2 yılın en düşük seviyesi olan 96,39 seviyesine gerilerken, şu dakikalarda 96,52 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

        Analistler, dünkü Avrupa verilerinin beklentilerin altında gelmesinin Brent Petrol fiyatını bugün de baskı altında tuttuğunu belirtiyor. Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 90,66 - 91,72 dolar bandında hareket ederken, bugüne 91,73 dolar seviyesinde başladı. En düşük 91,42 seviyesine gerileyen WTI, şu dakikalarda 91,52 dolardan işlem görüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ