Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Elektrik ve doğalgaza zam! - Enerji Haberleri

        Enerji Bakanı Taner Yıldız, ekim-kasım ve aralık aylarını içeren dönemde hem elektrik hem doğalgaz fiyatlarında yüzde 9'luk bir fiyat artışına gideceklerini açıkladı.

        Enerji Bakanı Taner Yıldız Ankara'da gazetecilerin soruları yanıtladı. Dolar kurunda 2.28'in çok zorlayıcı olduğunu söyleyen Yıldız, "Türkiye enerjide 24 aydır fiyat artışına gitmedi. Ancak bu yıl yağış azlığı bizi bu noktaya getirdi" dedi.

        "Enerji sektörü için doların artması çok önemli bir dezavantaj" diyen Yıldız, "Halen AB ülkeleri içinde en ucuz fiyatlı doğalgazı veriyoruz" açıklamasında bulundu.

        ENFLASYONU NE KADAR ARTIRACAK?

        Ekim ayından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 9 oranındaki fiyat artışının enflasyona doğrudan etkisinin yaklaşık 0.4 puan artırıcı yönde olması bekleniyor.

        Reuters'ın 8 ekonomistten aldığı beklentilere göre, enerji zamlarının doğrudan etkisinin 0.41 puan olması beklenirken, dolaylı etkilerle birlikte yıl sonu enflasyonuna katkının 0.5-1 arasında olacağı öngörülüyor.

        Bankacılar elektrik fiyatlarının tüketici enflasyonu üzerindeki ağırlığını yaklaşık yüzde 3, doğalgaz fiyatlarının ağırlığını ise yüzde 1.5 olarak hesaplıyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ