Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz Güney Akım projesinin finansman arayışı ertelendi - Enerji Haberleri

        Rusya'nın Avrupa'ya satacağı doğalgaz için yeni bir güzergah oluşturacak olan Güney Akım projesinin Karadeniz altından geçecek bölümleri için finansman arayışının gelecek yılın ilk çeyreğine ertelendiği bildirildi.

        Güney Akım güzergahının bir bölümü Karadeniz'de Türkiye karasularından geçiyor. Rus ajansı Interfax'ta dün yayımlanan habere göre projenin yarı yarıya ortağı Gazprom'dan bir kaynak, Aralık ayında başlaması gereken çalışmanın ertelendiğini ifade ederek, "Finansman bulunması bu yıl sonunda başlayacaktı, ancak artık durum böyle değil. Hissedarlar finansmanın gelecek yıl ilk çeyrekte bulunmasını onayladı" dedi. Boru hattı projesinin deniz altından geçecek bölümünü işletecek olan South Stream Transport BV ve Gazprom konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

        Ukrayna topraklarını kullanmadan Avrupa'ya doğalgaz sevk edilebilmesine imkan verecek olan hattın 45 milyar dolara mal olması bekleniyor. Gazprom ile Avrupa'ya doğalgaz sevkiyat hatlarının geçtiği Ukrayna arasında gaz fiyatları konusunda anlaşmazlık bulunuyor. Gazprom anlaşmazlık nedeniyle Haziran ayı ortasında Ukrayna'ya gaz akışını kesmişti. Rusya ile Ukrayna arasındaki ilişkiler de Ukrayna'nın Moskova yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovich'in devrilmesinden sonra hızla bozuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ