Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bülent Şenver sektöre geri dönüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        TSYS, Bülent Şenver’i Türk ödeme piyasasına girişine liderlik etmek üzere, TSYS’nin yeni İş Geliştirme Direktörü olarak atıyor. Bülent Şenver, 25 yıllık deneyimini, Türk bankacılığı ve kartlı ödeme endüstrisindeki engin bilgisini TSYS bünyesine katıyor. Bülent Şenver, Türkiye’de 20’den fazla Türk bankası ve yabancı bankada, ‘Yılın Bankacısı’ olduğu bankacılık ortamında, üst düzey yönetici ve yönetim danışmanı olarak çalıştı.

        TSYS Global Services Grup Yönetici Başkan Vekili Kelley Knutson şöyle konuştu: "TSYS, Bülent Şenver’i Türkiye İş Geliştirme Direktörü olarak karşılamaktan büyük sevinç duyuyor. Bülent, Türkiye’de ilk Fotoğraflı Kredi Kartı, ilk Futbol Kulübü Bankamatik Kartı, ilk telefon bankacılığı sistemi gibi birçok

        dönüm noktasına erişmeye yardımcı oldu. Ödeme endüstrisi ve yerel piyasanın ihtiyaçlarına ilişkin engin bilgiye sahip ve hizmet mükemmeliyeti ile TSYS markasının bütünlüğünü birleştiriyor.”

        Knutson şöyle devam etti: “İnanıyoruz ki, güçlü, istikrarlı bir ekonomi, artan nüfus ve gelir düzeyleriyle Türk kart piyasası daha fazla büyüme için muazzam bir potansiyel arz ediyor. Bu TSYS için kilit, stratejik bir piyasa ve bu nedenle kendimizi bölgede uzun vadeli yatırımlar yapmaya adadık.”

        Türk ödeme endüstrisi son 5 yılda giderek artan bir oranda büyüme kaydetti ve şu anki Avrupa’nın en geniş üçüncü kart piyasası konumuna erişti. Ödeme seçenekleri ve ürün farklılaştırma açısından, dünyanın en sofistike ve en yenilikçi piyasalarından biri.

        2007 yılında uluslararası operasyonlarını yüzde 33 artıran TSYS, İstanbul’daki Kart Teknolojileri Konferansı’nda Türk piyasasına katılma amacını doğruladı. TSYS Global Services Stratejik İş Geliştirme Direktörü Simon Jarvis, TSYS’nin dünya çapında 100’den fazla finans kurumunun

        benimsediği kart düzenleme ve edinme yönetimi platformu TS Prime ile piyasaya katmayı önerdiği eşsiz değer konusunda bir sunum yaptı.

        TSYS 75’i aşkın ülkede 300’den fazla müşteriye 25 yıldan uzun süredir destek sunuyor ve Günlük 6.8 milyar $ ve yıllık 2.5 trilyon $ işlem hacmiyle Küresel Ödeme Endüstrisinde lider. Piyasadaki varlığı 8.000’i aşkın eğitimli personel tarafından desteklenen 18 ofisle genişliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ